Fagsider

Norges Husflidslags fagråd i bunad og folkedrakt arbeider på nasjonalt nivå med å styrke bunadopplæringa ved arrangere kurs og seminar og gi råd til styret om tiltak på fagfeltet som bør prioriteres.

Norges Husflidslags fagråd i tre og metall vil øke kunnskapen om og interessen for å arbeide i tre og metall.

Vev

Norges Husflidslags fagråd i vev arbeider for å øke kunnskapen og interessen for veving.

Satsingsområder og prosjekter

Kunnskap om materialer og teknikker er forutsetninger for å gjøre ansvarlige valg som forbruker. Det å lage, reparere og utnytte ressursene som ligger i det vi omgir oss med var tidligere en selvfølgelig del av allmenndannelsen. Det er en del av vår immaterielle kulturarv.

Med Rødlista retter vi oppmerksomheten mot teknikker som er lite i bruk, gjemt og nesten glemt!

Med kjærlighet til håndverk viser filmene «Nordiske røtter» frem åtte ulike håndverksteknikker fra Norden, i både tradisjonelle og nye fortolkninger. 

Ull er et materiale med en lang tradisjon i Norge, som fortsatt brukes mye og som har fantastiske kvaliteter. Likevel holder materialkunnskapen på å forsvinne, og ferdighetene knytta til hvordan ull kan brukes og foredles likeså. Dette vil Norges Husflidslag endre, og frem til 2018 skal derfor norsk ull i alt stå fremst på agendaen!

Opplæringsmateriell innen formgiving, fargelære, utstillingsteknikk og materialkunnskap.

Målsetningen med prosjektet Åklær fra Buskerud på Verdensveven har vært å ta vare på og videreføre en immateriell kulturarv, åklevevingen, i tråd med UNESCOs intensjoner.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.