Åkle i enkel krokbragd fra Hemsedal

Beskrivelse: Åkle i enkel krokbragd fra Hemsedal. Åkleet er i varme fiolett og rød-orange farger. Vevd i to deler og sydd sammen. Åkleet har vært fargesterkt, men det er svært bleket og enkelte steder er det vanskelig å se mønstret av den grunn.

Eier: Jon og Marit Wøllo

Vever: Ukjent

Teknikk: Enkel krokbragd er en tre eller fire-skaftet kypert som er hovlet i spiss og med rett gjennomgående trøing. Ved å slå innslaget helt tett sammen og bytte farger innenfor trøingsrapporten, kommer det karakteristiske mønsteret frem. Innslaget dekker over en renningstråd om gangen mens det floterer over flere renningstråder på vrangen. Når en vever krokbragd, lager en ofte mønsterrutene høyere enn de er vist på mønsterarket. Da blir mønsteret tydeligere. Teknikken som gir et tykt stoff, blir mest brukt til åklær og egner seg til improvisert fargebruk direkte i veven.

Ferdig lengde / bredde: 155 / 69 cm x 2

Materialer:

  • Renning: Ubleika bomullsgarn 12/5
  • Innslag: 2-trådet håndspunnet og kjemisk farget garn i fargene sauebrunt, sauehvitt, sterk blårød, mørk rødfiolett, mørk blåfiolett, lys blåfiolett, gulorange. Garnkvaliteten er tilsvarende Rauma åklegarn eller Hoelfeldt Lund grovt kunstvevgarn.

Vevskje: 25 – 10 1/1

Skjebredde: 72 cm

Innslag pr. cm: ca 13

Renneliste: 180 tr

Hovleliste: Se bindemønster

Innslagsliste: Se på mønsterborder her. Startbord, (Bord 1 og 2 ) x 2, (bord 1 og 3) x 2, og avslutning

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.