Divan covers in of variety of rosepath from Gol

Beskrivelse: Divanteppe i variasjon av rosebragd fra Gol

Eier: Anlaug og Halvor Slaattestølen

Vever: Birgit Slåttestølen ca 1955

Historikk: Birgit Slåttestølen, som er søster til Halvor, vevde mange tepper, mest i krokbragd. En periode jobbet hun i vevstua til Husfliden i Oslo.

Teknikk: Rosebragd hører med til vår mest vanlige prydvevnader. Den blir brukt i løpere, puter og åklær. Rosebragd kan ha mange variasjonsmuligheter i mønstringen ved å variere trøingen og/eller innslagsfargene. Den veves ofte som border sammen med lerret- eller ripspartier imellom. I vanlig rosebragd vever en alltid to motsatte innslag med forskjellig farge etter hverandre. ( se løper i rosebragd fra Nes) Når de to innslagene slås sammen ser det ut som et innslag i veven. For å få en tettere bundet vevnad, kan en veve rosebragden på en lerretsbunn slik som her. Når en vever med to innslag av ulik farge, må de legges om hverandre i jaren for at stoffet skal bli bunnet helt ut.

Ferdig lengde / bredde: 245 / 135 cm

Materialer:

  • Renning: Ubleika bomullsgarn 16/2
  • Innslag: 2- tråds ullgarn i fargene sauesvart, oker og mørk mosegrønn tilsvarende Rauma prydvevgarn i mønstret og 1. trådig ullgarn, lys grått dobbeltspolt til bunninnslag i lerreten.

Vevskje: 60 – 10 3/3

Skjebredde: 137

Renneliste: 2466 tr

Hovleliste: Se bindemønster

Innslag pr. cm: 13. Se mønsterbindingen her

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.