Runner in «åklesmett», square tapestry from Gol

Beskrivelse: Løper i åklesmett fra Gol.

Eier: Brita Personbråten

Vever: Ukjent

Historikk: Faren til nåværende eier fant denne tekstilen på søppeldynga og ga den til datteren sin som nå bruker det som underlag for yatzy- spill.

Teknikk: Ruteåkle / smettåkle veves på to skaft og to trøer og er en ripsbinding hvor innslaget dekker renningen helt. En bruker garndokker til innslaget. En kan slynge innslaget om hverandre både når man legger inn fra høyre mot venstre og fra venstre mot høyre. Det kalles dobbeltslyng og gir en opphøyet kant i fargeskifte langs renningen på vrangen. På retten blir åkleet glatt. I enkelt slyng slynges innslagstrådene bare i hverandre den ene veien. Tekstilen blir lik på retten og vrangen.

I dette teppet er det brukt enkelt slyng. Legg innslaget mot høyre. Bytt skill og slå til. Dokkene som nå kommer fra høyre slynges om hverandre. Garnet legges i jevne buer. Slipp trøen og slå til. Man slynger ikke når innslaget kommer fra venstre, men dra litt i innslaget slik at overganene blir jevne. Fest trådene under vevingen.

Ferdig lengde / bredde: 75 / 40 cm

Materialer:

  • Renning: ubleika bomullsgarn 12/6
  • Innslag: 3- og 2 tr strikkegarn, i 3 gulfarger, mørk rødt (håndspunnet 2 tråds) og lys blått. Gulfargene er vanskelig å bedømme pga falming.

Vevskje: 30 – 10 1/1

Skjebredde: 40 cm

Renneliste: 122 tr

Hovleliste: Se bindemønster

Innslag pr. cm: 14

Mønstring: Klikk her

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.