Tavlebragdåkle fra Flå

Beskrivelse: Tavlebragdåkle fra Flå
Åkleet er klipt av på lengden. Svært slitt. Garnet er håndspunnet, men mest sannsynlig kjemisk farget da fargene er sterke.

Eier: Aud Eidal Berg

Vever: Ukjent

Teknikk: Tavlebragd. Teknikken består av en bunnbinding i lerret med løse mønstertråder som ligger over eller under bunnen. Mønstret er ofte på to partier. Tavlebragd på to partier veves med 4 trøer; to mønstertrøer (2 og 3) og to bunntrøer (1 og 4). En vever et bunninslag mellom hvert mønsterinnslag. For og lette vevingen kan du skytle inn bunninnslaget fra høyre på høyre bunntrøe (1) og fra venstre på venstre bunntrøe (4)

Ferdig lengde/bredde: ? / 123 uten frynser

Materialer:

  • Renning: ubleika bomullsgarn tilsvarende 12/3
  • Innslag: Mønsterinnslag: 2- tr. håndspunnet dekkhårsgarn tilsvarende Hoelfeld Lund tynt Kunstvevgarn eller Rauma prydvevgarn i fargene rødt, grønt og mørk blått

Bunninnslag: som i mønsterinnslaget i hvitt sammen med de blå mønsterstripene, gult sammen med de andre mønsterfagene.

Vevskje: 55-10 1/1

Skjebredde: 127,6 cm

Innslag pr. cm: 6 bunninnslag og 6 mønsterinnslag

Renneliste: 702 tr

Hovlingsliste: Det er 50 tråder i hver rapport Hovlingsrapporten gjentas ut hele bredden og avsluttes med 2 ekstra tråder. Se bindingsmønster her.

Innslagsliste: Vev en kant med lerret i grønt til oppbrett. Se mønsterrapporten her. Fargene vises på bildet. Rapportene er rød, grønn, rød og blå. Lerretsbunnen veves i gult bortsett fra under den blå borden, der er lerretsinnslaget hvitt.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.