Fagdager bunad og folkedrakt Nordland

2 nov 2018 12:00 - 3 nov 2018 15:30, Stormen bibliotek, Bodø

Nordland har en mangfoldig og rik drakttradisjon. Visste du for eksempel at fylket har fire ulike bunader og rommer vel så mange samiske kofter? Mange kjenner til og har et forhold til Nordlandsbunaden. Når Nordlandsbunaden i år jubilerer som ung 90-åring, inviteres det til de første fagdager i bunad og folkedrakt i Nordland!

Nordland Husflidslags, Norges Husflidslag, Husfliden Bodø og Studieforbundet kultur og tradisjon ønsker velkommen til et fullspekket program med foredrag knytta til historie, næring, produksjon og kultur, med paneldebatt, utstillinger  og demonstrasjoner.
 
Fagdagene retter seg mot deg som brenner for bunad  og folkedrakt og deg som er ute etter kunnskap på draktfeltet.

Seminaret finner sted i Litteratursalen på Stormen bibliotek i Bodø fredag 2. november og lørdag 3. november.

Husfliden Bodø holder kveldsåpen butikk for deltakerne fredag 2. november klokka 17.00-19.00 med mulighet til å se utstillinga "Made i Vefsn - landets vakreste".

Lørdag 10:00–15:30 er det draktutstilling og demonstrasjoner av ulike teknikker knytta til Nordlandsbunaden i foajeen på Stormen Bibliotek. Denne delen av arrangementet er åpen for alle. Teknikker som demonstreres er: fletting av hosebånd, brodering av stakk, brodering av skjorte, strikking av strømper og slåing av nupereller.

Påmelding til arrangementet gjør du via denne lenken.

Oversikt over fordrag kan lastes ned her:

Program lastes ned her:

Kontaktperson for fagdagane er husflidskonsulent i Nordland, Lill-Heidi M. Olsen, som du når på nordland@husflid.no

Foto: Andreas Rostad Breivik

Kontakt

For spørsmål, kontakt post@husflid.no. Det er Norges Husflidslag, med våre ansatte og vårt nettverk, som svarer på spørsmål. Om vi ikke kan svare, videreformidler vi kontakt..

Aktuelt

Alle som har opplevd det vet at det er en helt egen følelse å ta på seg bunad. Det er som om man vokser flere centimeter, som om man blir litt rettere i ryggen. Og så føler man seg fin og stor og spesiell. Særlig hvis man er ei lita jente som har på seg Verdens Fineste Bunad for første gang.

Bunad er ei stor investering. Det er kostbart og mange legg også ned mange timar med arbeid i å sy bunad til seg sjølv eller andre. Då er det godt at ein gjer ei investering i noko som kanskje skal vare i 100 år?

Åshild er en dyktig husflidsdame. Hun er opptatt av å ta vare på bunadstradisjonene i Nordfjord spesielt, og i hele landet generelt. Selv er hun fra Troms, og sydde sin første bunad da hun var 25 år. Den gangen fikk hun låne prøvelapper på broderiet fra Husfliden i Bodø, og gikk i gang med håndarbeidet etter «selvlæringsprinsippet». Det ble en flott Nordlandsbunad!

2 nov 2018 12:00, Stormen bibliotek, Bodø

Forskingsprosjektet Immateriell kulturarv og tradisjonshåndverk har hatt som hovedmål å utvikle ein modell for å ivareta tradisjonshåndverk som står i fare for å døy ut. Korleis skal kunnskapen om håndverket leve vidare i framtida? Som case har montering av Vest-Telemarkbunad til kvinne vorte dokumentera gjennom film.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.