Ny leder hos Institutt for bunad og folkedrakt

Institutt for bunad og folkedrakt har nå fått ny ledelse, og det er Camilla Rossing som overtar rollen som leder for faginstituttet, etter å ha arbeidet der som konservator siden 2008. 

Norsk institutt for bunad og folkedrakt (NBF) er et nasjonalt kompetansesenter som arbeider med dokumentasjon, forsking og formidling av folkedrakt og bunad, og er organisert ved Valdresmusea.

Norges Husflidslag samarbeider med instiuttet om mange bunadsrelaterte spørsmål og aktiviteter, blant annet de årlige Fagdagane i bunad og folkedrakt, og det modulbaserte utdanningstilbudet Bunadopplæringa.

Camilla Rossing har mastergrad i kunsthistorie fra Universitetet i Oslo, samt historie, etnologi og museumskunnskap blant sine fag. Før hun kom til instiuttet i 2008 hadde hun jobbet ved Heimen Husflid i Oslo, Akershusmuseet og Norsk Maritimt Museum.

Camilla Rossing kjenner godt fra flere års samarbeid, og vi tror hun kommer til å gjøre en god figur som leder for instiuttet i årene fremover!

For mer info om instituttet, se deres hjemmesider.

Foto: Privat.

Kontakt

For spørsmål, kontakt post@husflid.no. Det er Norges Husflidslag, med våre ansatte og vårt nettverk, som svarer på spørsmål. Om vi ikke kan svare, videreformidler vi kontakt..

Aktuelt

Bunad er ei stor investering. Det er kostbart og mange legg også ned mange timar med arbeid i å sy bunad til seg sjølv eller andre. Då er det godt at ein gjer ei investering i noko som kanskje skal vare i 100 år?

Åshild er en dyktig husflidsdame. Hun er opptatt av å ta vare på bunadstradisjonene i Nordfjord spesielt, og i hele landet generelt. Selv er hun fra Troms, og sydde sin første bunad da hun var 25 år. Den gangen fikk hun låne prøvelapper på broderiet fra Husfliden i Bodø, og gikk i gang med håndarbeidet etter «selvlæringsprinsippet». Det ble en flott Nordlandsbunad!

2 nov 2018 12:00, Stormen bibliotek, Bodø

Forskingsprosjektet Immateriell kulturarv og tradisjonshåndverk har hatt som hovedmål å utvikle ein modell for å ivareta tradisjonshåndverk som står i fare for å døy ut. Korleis skal kunnskapen om håndverket leve vidare i framtida? Som case har montering av Vest-Telemarkbunad til kvinne vorte dokumentera gjennom film.

Valget sto mellom Romsdalsbunad og Vest-Agderbunad da Mira Akselsdatter Systad fra Nittedal skulle bestemme seg for bunad til konfirmasjonen. Men så fikk hun øye på den rekonstruerte Vest-Agderdrakten. Da ble valget lett.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.