Kontakt fagutvalget

Leder

Adresse: Bredsgården 1 C, 2. etg. Bryggen i Bergen, 5003 Bergen

Telefon: 992 36 034

E-post: (Remove SPAMFILTER from the address)

Husflidskonsulent i Hordaland

Sekretær

Adresse: Lågdalsmuseet, Tillischbakken 8/10, 3613 Kongsberg

Telefon: 41 28 71 69

E-post: (Remove SPAMFILTER from the address)

Husflidskonsulent i Buskerud

Telefon: 911 42 493

E-post: (Remove SPAMFILTER from the address)

Styremedlem i Norges Husflidslag

Telefon: 958 23 526

E-post: (Remove SPAMFILTER from the address)

Telefon: 997 98 292

E-post: (Remove SPAMFILTER from the address)

Aktuelt

Forskingsprosjektet Immateriell kulturarv og tradisjonshåndverk har hatt som hovedmål å utvikle ein modell for å ivareta tradisjonshåndverk som står i fare for å døy ut. Korleis skal kunnskapen om håndverket leve vidare i framtida? Som case har montering av Vest-Telemarkbunad til kvinne vorte dokumentera gjennom film.

Valget sto mellom Romsdalsbunad og Vest-Agderbunad da Mira Akselsdatter Systad fra Nittedal skulle bestemme seg for bunad til konfirmasjonen. Men så fikk hun øye på den rekonstruerte Vest-Agderdrakten. Da ble valget lett.

Institutt for bunad og folkedrakt har nå fått ny ledelse, og det er Camilla Rossing som overtar rollen som leder for faginstituttet, etter å ha arbeidet der som konservator siden 2008. 

Valdresmusea søkjer ein person til stillinga som avdelingsleiar for Norsk institutt for bunad og folkedrakt. Til stillinga følgjer det faglege ansvaret for drift og utvikling av instituttet, som har fem tilsette. Søknadsfrist fredag 15. januar 2016.

Her finner du rapporten fra prosjektet "Bunadnæring: Bærekraft og bevaring" Rapporten tar for seg alle sider ved bunadnæringen, både sett fra et næringssynspunkt og fra forsker og tradisjonsbærersynspunkt. En grundig rapport med mye av interesse for alle som er opptatt av bunad eller husflidshåndverk i sin allminnelighet.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.