Aktørane

Foto: Anne Guri Gunnerød

Institutt for bunad og folkedrakt er ein statleg rådgjevande institusjon under Kultur- og kyrkjedepartementet. Rådet har som oppgåve å gje råd og stimulere til auka forståing for tradisjonell draktskikk som grunnlag for dagens bunad.

Les meir på www.bunadogfolkedrakt.no 

Noregs Ungdomslag er ein frivillig kulturorganisasjon som har som føremål å skape engasjement og levande lokalmiljø gjennom folkelege kulturaktivitetar. bunadrådet i Noregs Ungdomslag er eit rådgjevande organ i bunadarbeid.

Les meir på www.ungdomslag.no

Norges Husflidslag har som hovudoppgåve å styrke den levande husflidstradisjonen i Norge, og er den største kursaktøren i landet innan feltet husflid. Organisasjonen har eit eige fagutval i bunad og folkedrakt.

Studieforbundet kultur og tradisjon er eit studieforbund som arbeider mot visjonen at det skal vera mogleg for alle som bur i Norge å bli kjende med og lære folkelege kulturuttrykk i skapande og trygge fellesskap.

Les meir på www.kulturogtradisjon.no

Aktuelt

Bunad er ei stor investering. Det er kostbart og mange legg også ned mange timar med arbeid i å sy bunad til seg sjølv eller andre. Då er det godt at ein gjer ei investering i noko som kanskje skal vare i 100 år?

Åshild er en dyktig husflidsdame. Hun er opptatt av å ta vare på bunadstradisjonene i Nordfjord spesielt, og i hele landet generelt. Selv er hun fra Troms, og sydde sin første bunad da hun var 25 år. Den gangen fikk hun låne prøvelapper på broderiet fra Husfliden i Bodø, og gikk i gang med håndarbeidet etter «selvlæringsprinsippet». Det ble en flott Nordlandsbunad!

2 nov 2018 12:00, Stormen bibliotek, Bodø

Forskingsprosjektet Immateriell kulturarv og tradisjonshåndverk har hatt som hovedmål å utvikle ein modell for å ivareta tradisjonshåndverk som står i fare for å døy ut. Korleis skal kunnskapen om håndverket leve vidare i framtida? Som case har montering av Vest-Telemarkbunad til kvinne vorte dokumentera gjennom film.

Valget sto mellom Romsdalsbunad og Vest-Agderbunad da Mira Akselsdatter Systad fra Nittedal skulle bestemme seg for bunad til konfirmasjonen. Men så fikk hun øye på den rekonstruerte Vest-Agderdrakten. Da ble valget lett.

Kontakt

For spørsmål, kontakt post@husflid.no. Det er Norges Husflidslag, med våre ansatte og vårt nettverk, som svarer på spørsmål. Om vi ikke kan svare, videreformidler vi kontakt..

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.