Holdbart

Kunnskap om materialer og teknikker er forutsetninger for å gjøre ansvarlige valg som forbruker. Det å lage, reparere og utnytte ressursene som ligger nær oss var tidligere en selvfølgelig del av allmenndannelsen. Det er en del av vår immaterielle kulturarv.

Med dagens situasjon er denne kunnskapen igjen høyaktuell. Velstanden vår, kjøpekraften og overforbruket har skapt enormt store utfordringer for kloden vår og livet på den. I 2019-2022 jobber Norges Husflidslag med hvordan materialkunnskap, håndverk og husflid kan bidra til å gjøre oss til mer ansvarlige forbrukere gjennom satsingen Holdbart.

I 2021 markerer vi Grønn november for tredje gang. Mens handleposene i tiden frem mot jul fylles i høyt tempo av ting som ikke er ment for å vare, står Norges Husflidslag for noe annet: Kvalitet. I stedet for å oppfordre til et stadig økende forbruk, tar vi et grønt standpunkt: Å være glad i, ta vare på og reparere det vi allerede har gjør forbruket vårt grønnere.

Oppskrifter og praktiske tips om god ressursutnyttelse, gjenbruk, ombruk og reflid.

Fikselaug er arrangementer hvor deltakerne lærer enkle håndverksteknikker for reparasjon av tekstiler og utstyr. Målet er å vise hvordan vi enkelt kan ta vare på klærne våre og få dem til å vare lenger. Underveis lærer vi mer om ulike materialer og kvaliteter, som ruster oss til å holde et lavere forbruk og handle smartere – i dobbel forstand. 

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.