Fikselaug

Fikselaug er arrangementer hvor deltakerne lærer enkle håndverksteknikker for reparasjon av tekstiler og utstyr. Målet er å vise hvordan vi enkelt kan ta vare på klærne våre og få dem til å vare lenger. Underveis lærer vi mer om ulike materialer og kvaliteter, som ruster oss til å holde et lavere forbruk og handle smartere - i dobbel forstand. 

Å ta vare på tingene våre, handle smartere og holde forbruket nede er noe flere enn Norges Husflidslag er opptatt av. Hvorfor ikke la Fikselauget være påskuddet vi behøver for å finne nye samarbeidspartnere lokalt? 

Plakat, tekstilmerker og klistremerker for Holdbart kan bestilles i nettbutikken.

Fikselaug kan være et enkeltarrangement eller faste kvelder. I alle tilfeller kan det være fint å samle deltakerne og gi en felles introduksjon/demonstrasjon av et tema. 

Landets første Fikselaug startet vi opp som et pilotprosjekt i Kristiansand i februar 2019. Gjennom erfaringer derfra deler vi tips til oppstart av Fikselaug mange steder i landet.

Det er flere måter å arrangere Fikselaug på lokalt. Noen av dem utløser også gode økonomiske fordeler. 

Våren 2019 har Norges Husflidslag hatt ein spennande pilot i Kristiansand. Der har nemleg Kristiansand Husflidslag og husflidskonsulenten i fylket starta det første Fikselauget i landet. Piloten er ein del av det 4-årige satsingsområdet Holdbart til Norges Husflidslag. Disse åra vil Norges Husflidslag ha ekstra fokus på ressursbruk, kunnskap om materialar og teknikkar for å få ting til å vare lenger.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.