Vil du starte Fikselaug?

Landets første Fikselaug startet vi opp som et pilotprosjekt i Kristiansand i februar 2019. Gjennom erfaringer derfra deler vi tips til oppstart av Fikselaug andre steder i landet. 

Fikselauget i Kristiansand har månedlige arrangement. Noen steder er det kanskje for ofte, andre steder for sjelden? Det går fint an å arrangere Fikselaug som et enkeltarrangement. Det er opp til arrangørene.

I dag er det mange miljøer som gjerne vil jobbe med bærekraft. I Norges Husflidslag vet vi at husflid er bærekraft, og vi har jobbet med det alltid. Medlemmer og lokallag innehar masse kunnskap, som fint kan deles med nye målgrupper i et Fikselaug. Her kan man lære bort enkle, eller mer kompliserte teknikker. Det er verdifullt for alle som ønsker å ta bedre vare på klær og utstyr. Mange i dag mangler kunnskap om ganske enkle teknikker, andre bruker enkle teknikker til å uttrykke seg kreativt i mer sammensatte arbeider. I Fikselauget er det rom for begge deler. 

Sosiale medier
Fikselauget Kristiansand har opprettet en Facebook-gruppe, som åpen for alle. Grupper på Facebook er en fin måte å kommunisere internt i et miljø på, og i en åpen gruppa kan man også nå nye interesserte. Det er lov å la seg inspirere av andre og låne gode ideer.

Vi vil gjerne samle flest mulig Fikselaug- og Holdbart-relaterte arrangementer på Holdbarts Facebook-side. Derfor er det flott om dere legger til Holdbart som medarrangør i deres Facebook-arrangement! 

Les NRK Sørlandets reportasje fra Fikselauget i Kristiansand her

Følg Fikselauget i Kristiansand på deres Facebook-gruppe her

Mange gode tips til oppstart finner du i dette dokument:

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

This site uses cookies. Read more about cookies here. Do not show this message again.