Lokalt samarbeid

Å ta vare på tingene våre, handle smartere og holde forbruket nede er noe flere enn Norges Husflidslag er opptatt av. Hvorfor ikke la Fikselauget være påskuddet vi behøver for å finne nye samarbeidspartnere lokalt? 

Ingen kan tradisjonshåndverk som oss, men mange vil lære! Kanskje kan ditt lokale Fikselaug være starten på et fruktbart samarbeid med nye målgrupper i nærmiljøet? Rundt i byer og bygder i Norge er det mange forskjellige miljøer som jobber med miljø- og klimaspørsmål, og noen av dem kan bli gode samarbeidspartnere lokalt. 

I Kristiansand er Fikselauget et samarbeid mellom Kristiansand Husflidslag og Grønt Senter. Lokallaget søkte Kristiansand kommune om tilskudd til kjøp av symaskiner, fikk innvilget søknaden, og dermed var de i gang.

I april starter det opp Fikselaug i Ås. Der har de et stort og aktivt studentmiljø, mange av dem aktive innen klima- og miljøspørsmål, blant anna Fashion Revolutions største lokallag i Norge. I Ås lanseres Fikselauget som en del av programmet under Fashion Revolution Week 2019.

Les mer om Fashion Revolution her
Les mer om Grønt senter i Kristiansand her

Før oppstarten av et Fikselaug kan det være en god start å tenke over hva som finnes av organisasjoner og miljøer i din kommune. 

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

This site uses cookies. Read more about cookies here. Do not show this message again.