Gjøre

Følg med for her skal vi regelmessig fylle på med oppskrifter og praktiske tips om god ressursutnyttelse, gjenbruk, ombruk og reflid. 

Bruk opp rester, og lag noe smart og lekkert til veska!

Så ergerlig det er når en forseggjort ullgenser ved et uhell har krympet i vask. Da er det hyggelig at den kan fylle nye funksjoner i stedet - som fine puter i sofaen!

Her viser vi deg hvordan du kan lage de tynne metallkleshengerne både bedre og mer dekorative. 

Mange fortjener en påskjønnelse for innsatsen sin denne våren. Du kan lage kjempefine medaljer til noen som fortjener det av ting du har hjemme!

Hvem har vel ikke en skaftløs ostehøvel liggende i kjøkkenskuffen? Eller kanskje skaftet på din favorittsmørkniv har sprukket etter for mange runder i kjøkkenmaskina? Fortvil ikke, dette kan du enkelt fikse selv!

Trenger du ny visp? I stedet for å kjøpe en av plast kan du lage den selv i tre!

I sesongen for sanking er det praktisk med en kniv lett tilgjengelig og ei lita veske hengende i beltet. Her er eksempler på ting du kan lage av resteskinn.

Gull i grøftekanten! Prøv deg på pilefletting med et fat av ferske pileskudd. 

En såpinne kan være kjekt å ha når du sysler med hobbydyrking. Med den lager du hull med riktig dybde til frøene kjapt og effektivt.

Med en priklespade kan du enkelt og skånsomt omplante det du har sådd etter hvert som spirene trenger mer plass. 

Vi er mange som bruker bomullspads til våre daglige rutiner på badet. Men har du tenkt over at du kan lage vaskbare pads selv?

Bivoksark er et bærekraftig og dekorativt alternativ som du kan erstatte mye av kjøkkenplasten med. Det er enkelt å lage, materialene er greie å skaffe og det ferdige resultatet er både vakkert og praktisk.

I Japan er det en lang tradisjon for stopping og lapping. Med inspirasjon derfra kan du vedlikeholde klærne dine i en helt egen stil.  

Å arbeide med naturmaterialer og ansvarlig ressursutnyttelse ligger i Norges Husflidslags ryggmarg. I hvert nummer av Norsk Husflid vil du finne relevante saker om holdbar aktivitet, om håndverkere, lokallag og spennende teknikker. 

På nettsidene til Ung Husflid finnes det masse spennende oppskrifter og tips som passer fint inn i Holdbart-arbeidet. 

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.