Gjøre og lære

Følg med for her skal vi regelmessig fylle på med oppskrifter og praktiske tips om god ressursutnyttelse, gjenbruk, ombruk og reflid. 

Så ergerlig det er når en forseggjort ullgenser ved et uhell har krympet i vask. Da er det hyggelig at den kan fylle nye funksjoner i stedet - som fine puter i sofaen!

Her viser vi deg hvordan du kan lage de tynne metallkleshengerne både bedre og mer dekorative. 

En av favorittene i garderoben vår er olabuksa, jeansen. Den er svært ressurskrevende å produsere, derfor er det viktig at vi tar godt vare på den, følger vaskerådene og reparerer når den ryker. Her får du inspirasjon til hvordan du kan gjøre det. 

Mange fortjener en påskjønnelse for innsatsen sin denne våren. Du kan lage kjempefine medaljer til noen som fortjener det av ting du har hjemme!

På strikkeplagg kan du få små og store hull og kanter kan rakne. Hvilke muligheter har du da?

Hvem har vel ikke en skaftløs ostehøvel liggende i kjøkkenskuffen? Eller kanskje skaftet på din favorittsmørkniv har sprukket etter for mange runder i kjøkkenmaskina? Fortvil ikke, dette kan du enkelt fikse selv!

"Alle" kan strikke, men her er noen tips som kanskje gjør at du lærer noe nytt, endrer på gamle vaner og klarer å løsrive deg fra strikkeoppskrifter? Hva med å designe det neste strikkeprosjektet selv? 

Gammel dekorteknikk som er brukt og stadig brukes på gjenstander av tre eller bein eller horn. Med den kan du gi nytt liv til slitne småmøbler og uinspirerende kjøkkenredskap eller bruke det på trearbeider du har laget selv. 

Å sette glidelås i passepoilert hull gir mange muligheter og det er ikke vanskelig. Her kan du lære hvordan det gjøres.

Trenger du ny visp? I stedet for å kjøpe en av plast kan du lage den selv i tre!

Lyst til å ta stoppinga di et skritt videre? Denne teknikken er like fin på både hjemmestrikk og finmasket maskinstrikk. 

I sesongen for sanking er det praktisk med en kniv lett tilgjengelig og ei lita veske hengende i beltet. Her er eksempler på ting du kan lage av resteskinn.

Gull i grøftekanten! Prøv deg på pilefletting med et fat av ferske pileskudd. 

En såpinne kan være kjekt å ha når du sysler med hobbydyrking. Med den lager du hull med riktig dybde til frøene kjapt og effektivt.

Med en priklespade kan du enkelt og skånsomt omplante det du har sådd etter hvert som spirene trenger mer plass. 

Her beskrives hvordan en kan kløyve ut emner til forskjellige prosjekter. Det spiller ikke så stor rolle akkurat hva du planlegger å bruke emnet til, fremgangsmåten er den samme uansett om du skal lage en skje eller et stolben, eller noe midt imellom. 

Vi er mange som bruker bomullspads til våre daglige rutiner på badet. Men har du tenkt over at du kan lage vaskbare pads selv?

Bivoksark er et bærekraftig og dekorativt alternativ som du kan erstatte mye av kjøkkenplasten med. Det er enkelt å lage, materialene er greie å skaffe og det ferdige resultatet er både vakkert og praktisk.

Det finnes mange forskjellige måter å stoppe på som gir uendelig med muligheter. En kan stoppe hull eller slitte partier. En kan bruke samme farge på garnet og forsøke å gjøre det mest mulig usynlig eller en kan bruke kontrastfarger og la stoppingen dekorere plagget.

I Japan er det en lang tradisjon for stopping og lapping. Med inspirasjon derfra kan du vedlikeholde klærne dine i en helt egen stil.  

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.