Lære

Her deler vi våre beste tips mot et mer bærekraftig forbruk! Følg med, for her kommer det nye tips regelmessig.

Dersom det er gått hull i ullplagget, og det er slitasje rundt hullet er det lurt å sette på en lapp. Dette kan du gjøre på mange ulike måter. Du må heller ikke ha symaskin for å lappe. 

Selv om plagget kanskje var rimelig i innkjøp er det all grunn til å reparere hvis det ryker... og det gjør det jo dessverre ofte. Her viser vi hvordan du kan reparere små hull i jersey.

Både strømpebukser og kofter er laget i samme teknikk: Strikking, og på strikkeplagg kan det fort dras ut tråder. Her viser vi hvordan du kan fikse slike løkker.

Hull i strikkeplagg kan repareres på flere måter. Hvis du vil gjøre en helt usynlig reparasjon kan du bruke maskesting. 

En av favorittene i garderoben vår er olabuksa, jeansen. Den er svært ressurskrevende å produsere, derfor er det viktig at vi tar godt vare på den, følger vaskerådene og reparerer når den ryker. Her får du inspirasjon til hvordan du kan gjøre det. 

På strikkeplagg kan du få små og store hull og kanter kan rakne. Hvilke muligheter har du da?

"Alle" kan strikke, men her er noen tips som kanskje gjør at du lærer noe nytt, endrer på gamle vaner og klarer å løsrive deg fra strikkeoppskrifter? Hva med å designe det neste strikkeprosjektet selv? 

Gammel dekorteknikk som er brukt og stadig brukes på gjenstander av tre eller bein eller horn. Med den kan du gi nytt liv til slitne småmøbler og uinspirerende kjøkkenredskap eller bruke det på trearbeider du har laget selv. 

Å sette glidelås i passepoilert hull gir mange muligheter og det er ikke vanskelig. Her kan du lære hvordan det gjøres.

Lyst til å ta stoppinga di et skritt videre? Denne teknikken er like fin på både hjemmestrikk og finmasket maskinstrikk. 

Her beskrives hvordan en kan kløyve ut emner til forskjellige prosjekter. Det spiller ikke så stor rolle akkurat hva du planlegger å bruke emnet til, fremgangsmåten er den samme uansett om du skal lage en skje eller et stolben, eller noe midt imellom. 

Det finnes mange forskjellige måter å stoppe på som gir uendelig med muligheter. En kan stoppe hull eller slitte partier. En kan bruke samme farge på garnet og forsøke å gjøre det mest mulig usynlig eller en kan bruke kontrastfarger og la stoppingen dekorere plagget.

Ull fra norske sauer er et bærekraftig materialvalg. Her har vi samla en liste over store og små produsenter og videreforedlere av norsk ullgarn.

Bivoks er en råvare med fantastiske egenskaper. Visste du at den kan hjelpe deg med å begrense plastforbruket? Eller at den har antiseptiske egenskaper? 

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.