Fakta

I 2007 ratifiserte Norge UNESCO-konvensjonen om vern av den immaterielle kulturarven (2003). Konvensjonen retter oppmerksomheten mot den levende kulturarven innen 5 tema:

  • Tradisjonelt håndverk
  • Muntlige tradisjoner og uttrykk
  • Utøvende kunst
  • Sosiale skikker, ritualer og høytidsfester
  • Kunnskap og praksis som gjelder naturen og universet
 
Norges Husflidslag ble i 2014 akkreditert av UNESCO som en NGO (Non-Governmental Organisation) for å arbeide med konvensjonen. Det er vi stolte av og Rødliste-dugnaden er en metode for å gjøre dette. Våre lokale husflidslag bidrar sterkt til å opprettholde tradisjonelle håndverksteknikker og ferdigheter.
 
RØDLISTA i Norges Husflidslag har lånt sitt navn fra naturvernfeltet hvor begrepet knyttes til utrydningstruende plante- og dyrearter. Norges Husflidslag ser at svært mange av våre husflids- og håndverksteknikker er i faresonen for å forsvinne og setter derfor i gang en landsomfattende RØDLISTE-dugnad.
 
På www.husflid.no/roedlista finner du under informasjon om Rødliste–dugnaden, bl. a. oversikt over de teknikker som lokale husflidslag har valgt å arbeide spesielt med. Her legges fortløpende ut ny informasjon etter hvert som lokallagene har klar stoff til publisering. Info om utstillinger, kurs, demonstrasjoner, temakvelder, materiell for salg osv. annonseres her.

På vår Instagram- og Facebook-profil Norges Husflidslag finner du stadig oppdateringer om rødlistearbeidet landet rundt! Søker du også på Instagram på emneknaggen #rødlistahusflid finner du bilder fra mange spennende prosjekter.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.