Rødlisteprosjekter

Nittedal Husflidslag har valgt Knipling som rødliste-teknikk. 

Sjøvotter var lenge en viktig del av arbeidsklærne til fiskerne langs hele kysten i Norge. Sjøvottene var laget av ull og beskyttet hendene mot vann og kulde, fisk og redskap under det harde arbeidet til sjøs i kaldt og rått klima. 

Nærøy husflidslag har i første omgang valgt å satse på Kavelbinding, Sjøvotter og Namdalslabben. I høst (2014) hadde vi studiering med kavelbinding og sjøvotter. Nå i januar (2015) har vi hatt kurs i å lage Namdalslabben.

Torhild Aavik i Bø i Telemark er ei av få vi kjenner til som driv med firfletting. Ein gamal håndverksteknikk med røter tilbake til vikingtida, som er i ferd med å forsvinne.

I forbindelse med Rødliste-dugnaden har Fet husflidslag lansert en nyprodusert instruksjonsfilm om sprangteknikk, med sprang-ekspert Herborg Wahl. Se utdrag av filmen her!

Sør-Tranøy Husflidslag på Senja har latt seg inspirere av et dikt når de har valgt seg sitt Rødliste-prosjekt. Diktet Emneved av Helge Stangnes har ledet til at husflidslagets medlemmer vil følge bjørka gjennom de ulike årstider og lage ting som er mulig ut fra sesong og virketilgang. 

Heilt sidan steinalderen har menneskja kunna kunsten å laga fletta korger. Kipe har vore laga og brukt i Vik frå gamalt av, men då Vik Husflidslag ville skipe til kurs i kipebinding, fann vi ingen i Vik som kunne lære oss det.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.