Støtte til ungdomskurs i tredreiing

Norges Husflidslag vil at flere ungdom skal lære seg tredreiing, og takket være midler fra Sparebankstiftelsen kan vi nå gi støtte til lokallag som vil starte opp med kurs i dette!

Norges Husflidslag ønsker at våre lokallag inspireres til å holde kurs i tredreiing for ungdom!

Vår erfaring fra tilsvarende kurs er at ungdommene som deltar er veldig ivrige og interesserte. Flere forteller at de aldri har fått prøve tredreiing i skolen, og er veldige glade for at de har fått muligheten til å gå på kurs gjennom husflidslaget! Dette forteller oss at vi som husflidslag har en samfunnsoppgave å gjøre.

Norges Husflidslags fagutvalget i tre ønsker derfor å stimulere lokale husflidslag til å sette i gang med tredreiing for ungdom, og vi har fått midler fra Sparebankstiftelsen DnB til å gjennomføre dette.   

Norges Husflidslag gir 5000 kr til fem husflidslag som i løpet av 2017 gjennomfører kurs i tredreiing for ungdom. Denne økonomiske støtten skal brukes til å subsidiere deltakeravgiften til ungdommene.

Vilkår:

  • Kurset må være på minst 15 timer, ha minst 4 deltakere på 14-26 år.
  • 15 timers-kurs kan gjennomføres i løpet av ei helg om det starter fredag ettermiddag/kveld.
  • Husflidslaget melder selv kurset inn til Studieforbundet kultur og tradisjon www.kulturogtradisjon.no 

Fagutvalg i TRE har dreiebenker for gratis utlån perioder i året. Meld fra til oppland@husflid.no når dere har behov får lån av tredreiebenker. Det lokale husflidslaget må betale og ordne frakt tur-retur fra Hadeland i Oppland der dreiebenkene er stasjonert.

Mal for invitasjon finner dere her: Invitasjonsmal for husflidslag

Innmeldingsskjema finner dere her: Innmelding av kurs i tredreiing for ungdom 2017

Rapporteringsskjema finner dere her: Rapportering av kurs i tredreiing for ungdom 2017

Aktuelt

Norges Husflidslag vil at flere ungdom skal lære seg tredreiing, og takket være midler fra Sparebankstiftelsen kan vi nå gi støtte til lokallag som vil starte opp med kurs i dette!

1. februar åpner påmeldinga til TREseminaret 2015, som hvor du får et omfattende tilbud om kurs i ulike håndverksteknikker med noen av landets beste lærere på sitt felt!

En ny tolkning av forskrifter har gjort det usikkert om skoler som tilbyr små håndverkfag, slik som Handverksskolen på Hjerleid, kan opprettholde driften. Nå håper skolene at kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen tar grep. 

Som forventet ble lørdag 23. august Verdens Kuleste Dag, i hvert fall for alle barna som fant veien til Akershus Festning og Sparebankstiftelsens arrangement.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.