Velkommen til TREseminaret på Dovre!

1. februar åpner påmeldinga til TREseminaret 2015, som hvor du får et omfattende tilbud om kurs i ulike håndverksteknikker med noen av landets beste lærere på sitt felt!

TREseminaret 2015 på Dovre har fokus på tradisjon, teknikk og kunnskap innen tre og tradisjonshåndverk. Du får et omfattende tilbud om kurs i ulike håndverksteknikker og byggfag med noen av landets beste lærere på sitt felt. Arbeidsmetoden er opplæring gjennom praktiske kurs i kombinasjon med faglige foredrag vil gi deg som deltaker et solid faglig utbytte, men seminaret skal også være en møteplass hvor du kan møte andre i samme bransje, bygge nettverk for deg eller din bedrift og tillegg ha det hyggelig og sosialt. 

Kursene som tilbys er blant annet:

  • Gamle malingsteknikker
  • Treskjæring
  • Tægerbinding
  • Treskomaking
  • Sveiping, kolrosing, karveskurd
  • Smikurs
  • Lafting
  • HåndverkSAFARI, deltakerne deltar ikke aktivt, observerer det de ønsker.

Årets program går over en hel uke fra mandag til torsdag og fredag til søndag. Programmet er dermed tilpasset både de som har anledning til å delta på ukedager og de som har anledning i helga. Det arrangeres kurs fra alt fra mandag 20. april, men hovedtyngden av kurs starter 24. april og foregår i helgen. Gjennom hele uka vil det være tilbud for byggfagelever. Fredag 24. vies barn og unge en spesiell plass i programmet, med kurs i spikking, smiing og tredreiing!

TREseminaret er et samarbeidsprosjekt mellom Senter for bygdekultur, Handverksskolen, Dovre handverkssenter, Studieforbundet kultur og tradisjon og Norges Husflidslag.

Påmelding og fullstendig program finner du på www.treseminaret.com

Foto fra fjorårets treseminar: Hanne Bergseth, Norsk håndverksinstitutt

Aktuelt

Norges Husflidslag vil at flere ungdom skal lære seg tredreiing, og takket være midler fra Sparebankstiftelsen kan vi nå gi støtte til lokallag som vil starte opp med kurs i dette!

1. februar åpner påmeldinga til TREseminaret 2015, som hvor du får et omfattende tilbud om kurs i ulike håndverksteknikker med noen av landets beste lærere på sitt felt!

En ny tolkning av forskrifter har gjort det usikkert om skoler som tilbyr små håndverkfag, slik som Handverksskolen på Hjerleid, kan opprettholde driften. Nå håper skolene at kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen tar grep. 

Som forventet ble lørdag 23. august Verdens Kuleste Dag, i hvert fall for alle barna som fant veien til Akershus Festning og Sparebankstiftelsens arrangement.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.