Trekonkurransen

Alle barn i grunnskolealder inviteres vinteren 2017 til å konkurrere i å utvikle og lage moderne bruksgjenstander. Gjenstandene skal lages i tre, fremstilt av tradisjonelle norske materialer, ved bruk av tradisjonelt verktøy og tradisjonelle arbeidsmåter.

Tradisjonelt håndverk på nye måter

Alle barn i grunnskolealder inviteres vinteren 2017 til å konkurrere i å utvikle og lage moderne bruksgjenstander. Gjenstandene skal lages i tre, fremstilt av tradisjonelle norske materialer, ved bruk av tradisjonelt verktøy og tradisjonelle arbeidsmåter.

Påmeldingsskjema finner du nederst på siden.

Hvem kan delta
Alle barn i grunnskolealder kan delta. Skoleklasser, grupper fra en skole, enkeltelever, barn og unge fra andre organisasjoner. Deltakerne deles inn i to klasser: 

1) grupper
2) individuelt

Jury
Juryen vil bestå av en håndverker, en designer og en representant fra hovedarrangøren Norges Husflidslag. Juryen skal vurdere konkurransebidragene ut ifra følgende kriterier:

- Innovasjon/design
- Håndverksmessig kvalitet
- Materialbruk

Premier
Det deles ut tre premier i hver klasse, en førstepremie og to andrepremier. Premier fra www.verktoyas.no

1. premie: verktøy eller utstyr til trearbeid til en verdi av 7 500,-
2. premie: verktøy eller utstyr til trearbeid til en verdi av 2 500,-

Frister for innlevering
Bilder og en kort beskrivelse av produkter, 31. mars 2017. Sendes til kontor@kunstogdesign.no.

Juryen velger ut produkter for videre vurdering og vil gi beskjed til de nominerte. Produkter, 20. april 2017. Påmeldingsfrist er den 15. februar!

Vinnerne offentliggjøres før 17. mai 2017.
Premieutdeling før 1. juni 2017.

Konkurranse på Instagram
I perioden 1. februar til 31. mars inviteres det til konkurranse på Instagram. Hver uke kåres beste bilde fra arbeidet med konkurransen. Vinnerne får en spikkekniv.
Legg ut bilder og bruk emneknaggen #trekonkurransen.

Påmelding til konkurransen gjøres via denne lenken

Foto: istockphoto.com

Her finner du lenker til inspirasjon og fagbøker om trearbeid.

Aktuelt

Norges Husflidslag vil at flere ungdom skal lære seg tredreiing, og takket være midler fra Sparebankstiftelsen kan vi nå gi støtte til lokallag som vil starte opp med kurs i dette!

1. februar åpner påmeldinga til TREseminaret 2015, som hvor du får et omfattende tilbud om kurs i ulike håndverksteknikker med noen av landets beste lærere på sitt felt!

En ny tolkning av forskrifter har gjort det usikkert om skoler som tilbyr små håndverkfag, slik som Handverksskolen på Hjerleid, kan opprettholde driften. Nå håper skolene at kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen tar grep. 

Som forventet ble lørdag 23. august Verdens Kuleste Dag, i hvert fall for alle barna som fant veien til Akershus Festning og Sparebankstiftelsens arrangement.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.