Husflid på Verdens Kuleste Dag

Som forventet ble lørdag 23. august Verdens Kuleste Dag, i hvert fall for alle barna som fant veien til Akershus Festning og Sparebankstiftelsens arrangement.

Ca 50.000 var innom festningsvollene denne dagen. Mange fant vegen til Høymagasinet hvor Norges Husflidslag var lokalisert med sine verksteder. Hoppetau-køen ville ingen ende ta og mange var det som kom hjem denne dagen med egenprodusert hoppetau. De 8 ungdomsinstruktørene fra Skedsmo og Nittedal jobbet så svetten rant med å holde unna køen.  

Travelt hadde de 4 karene som holdt til ved tredreiebenkene det også.  Å få prøve og dreie var nok prikken over i-en for mange. Flisa sprutet også på spikkestasjonen og enten du tror det eller ei, så var det bare to som trengte plasterlapp.

 Alle bilder og video: Anne Guri Gunnerød, Norges Husflidslag

Aktuelt

Norges Husflidslag vil at flere ungdom skal lære seg tredreiing, og takket være midler fra Sparebankstiftelsen DnB kan vi nå gi støtte til lokallag som vil starte opp med kurs i dette!

I 1860- og 70-årene var treskjeproduksjonen på Totenbygdene på sitt høgeste. En flink og øvd treskjærer kunne lage opptil 5 dusin om dagen. Men klarer vi å spore opp noen av skjeene i dag?

Budalsstolen på Rødlista: Det er det håndverksmessige ved produksjonen av den originale Budalsstolen Budal Husflidslag ønsker å dokumentere. Håndverket representerer flere ulike teknikker, slik som dreiing av ben og ryggtener, tilskjæring av setet og borring av hull til ryggtenene, sanking av hegg eller rognepil til ryggbue og sveiing av denne.

Treseminaret 2017 er nå åpent for påmelding! TREseminaret 2017 på Dovre tilbyr kurs med fokus på tradisjon, teknikk og kunnskap innen tre og tradisjonshåndverk. 

1. februar åpner påmeldinga til TREseminaret 2015, som hvor du får et omfattende tilbud om kurs i ulike håndverksteknikker med noen av landets beste lærere på sitt felt!

Kontakt

For spørsmål, kontakt post@husflid.no. Det er Norges Husflidslag, med våre ansatte og vårt nettverk, som svarer på spørsmål. Om vi ikke kan svare, videreformidler vi kontakt..

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.