Støtte til ungdomskurs i tredreiing

Norges Husflidslag vil at flere ungdom skal lære seg tredreiing, og takket være midler fra Sparebankstiftelsen DnB kan vi nå gi støtte til lokallag som vil starte opp med kurs i dette!

Norges Husflidslag ønsker at våre lokallag inspireres til å holde kurs i tredreiing for ungdom!

Vår erfaring fra tilsvarende kurs er at ungdommene som deltar er veldig ivrige og interesserte. Flere forteller at de aldri har fått prøve tredreiing i skolen, og er veldig glade for at de har fått muligheten til å gå på kurs gjennom husflidslaget!

Norges Husflidslags fagutvalg i tre ønsker derfor å stimulere lokale husflidslag til å sette i gang med tredreiing for ungdom, og vi har fått midler fra Sparebankstiftelsen DnB til å gjennomføre dette.   

Norges Husflidslag gir tilskudd til husflidslag som i løpet av 2018 gjennomfører kurs i tredreiing for ungdom. Tilskuddet gis med kr 1000 pr ungdom som deltar. Fylles ikke kurset opp med ungdom, kan voksne deltakere også delta. Den økonomiske støtten skal brukes til å subsidiere deltakeravgiften til ungdommen

Vilkår:

  • Kurset må være på minst 15 timer.
  • 15 timers - kurs kan feks. gjennomføres i løpet av ei helg, om det starter fredag ettermiddag/kveld.
  • Husflidslaget melder selv kurset inn til Studieforbundet kultur og tradisjon

Fagutvalg i TRE har dreiebenker for gratis utlån i perioder av året. Meld fra til akershus@husflid.no hvis dere har behov får lån. Det lokale husflidslaget må selv betale og ordne frakt tur-retur fra Hadeland i Oppland der dreiebenkene er stasjonert.

Mal for invitasjon finner dere her: Invitasjon tredreiekurs for ungdom

Innmeldingsskjema finner dere her: Innmelding av kurs i tredreiing for ungdom 2018

Rapporteringsskjema finner dere her: Rapportering av kurs i tredreiing for ungdom 2018

Aktuelt

Norges Husflidslag vil at flere ungdom skal lære seg tredreiing, og takket være midler fra Sparebankstiftelsen DnB kan vi nå gi støtte til lokallag som vil starte opp med kurs i dette!

I 1860- og 70-årene var treskjeproduksjonen på Totenbygdene på sitt høgeste. En flink og øvd treskjærer kunne lage opptil 5 dusin om dagen. Men klarer vi å spore opp noen av skjeene i dag?

Budalsstolen på Rødlista: Det er det håndverksmessige ved produksjonen av den originale Budalsstolen Budal Husflidslag ønsker å dokumentere. Håndverket representerer flere ulike teknikker, slik som dreiing av ben og ryggtener, tilskjæring av setet og borring av hull til ryggtenene, sanking av hegg eller rognepil til ryggbue og sveiing av denne.

Treseminaret 2017 er nå åpent for påmelding! TREseminaret 2017 på Dovre tilbyr kurs med fokus på tradisjon, teknikk og kunnskap innen tre og tradisjonshåndverk. 

1. februar åpner påmeldinga til TREseminaret 2015, som hvor du får et omfattende tilbud om kurs i ulike håndverksteknikker med noen av landets beste lærere på sitt felt!

Kontakt

For spørsmål, kontakt post@husflid.no. Det er Norges Husflidslag, med våre ansatte og vårt nettverk, som svarer på spørsmål. Om vi ikke kan svare, videreformidler vi kontakt..

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.