Aktuelt

Kronikk fra Bondevennen november 2016: Feilaktige påstander om at den norske ulla er for grov til å kunne utnyttes industrielt har ført til at norsk ull kastes, og merino og alpakka har blitt importert i stedet. Nå er tiden inne for at bønder og bondeorganisasjoner kommer på banen og ser hvilken enorm interesse som finnes for ull fra norske sauer. 

Kronikk fra Nationen 09. november: Flere garnprodusenter skor seg godt på bruk av norske flagg og stedsnavn, uten å ha produksjon i Norge. Denne villedende markedsføringen lider både kunder og den norske ullnæringa under. 

Norsk ull har reddet liv, gitt oss nasjonal identitet og stolte historier fra verdens ytterpunkter. 60 prosent av alle nordmenn har ull i klesskapet, mot nesten 0 prosent i ullnasjonen England. Barn ses ikke i barnehagen mellom november og april uten ulltøy og når vi har fri kaster vi oss over strikkepinnene. Når nordmenn handler ull tar vi det som en selvfølge at ulla er norsk… 

Når Norilia nå sørger for at tre av fire norske sauer vil få svanemerket ulla si så er det ekstremt løft for den norske ulla og ullkjøpere, sier direktør for Norges Husflidslag, Marit Jacobsen. 

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.