Konferanse: Ullialt - tydelig norsk ull

Scandic Hell, Stjørdal torsdag 20. til søndag 23. april 2017.

Norges Husflidslag inviterte hele ullas verdikjede til å bli med på å øke entusiasmen og kunnskapen rundt norsk ull – i industri, design, landbruk og husflid. Hvordan kan vi i utnytte vår egen ull bedre? Nær 200 konferansedeltagere bidro til at arrangementet ble en inspirerende suksess!

Mange tar det for gitt at ulla vi kjøper i butikkene er norsk. Det er den sjelden. Debatten om villedende markedsføring dras opp jevnlig, og har til tider vært het. Betalingen bonden får for ulla finansierer knapt klipperen, mens markedet for norsk ull her hjemme vokser i takt med bevisstheten hos forbrukerne. Mange bryr seg om dyrevelferden. Andre vil ha varer med et så balansert miljøregnskap som mulig. Og hva er egentlig «god kvalitet»?

I 2017 er det 10 år siden Norge ratifiserte UNESCO-konvensjonen om vern av immateriell kulturarv. Norges Husflidslag er stolt over å være akkreditert som rådgivende organisasjon innen dette feltet og ekspert på tradisjonell håndverkskunnskap. 

Torsdag 20. april: Ulla og industrien

Tekstilindustrien, politikere, forvaltningen og organisasjonene fra landbruket møttes for å diskutere ullproduksjon. Hvordan kan vi øke kvaliteten og beholde mer av ulla i Norge? Kan vi oppnå finere ullfiber gjennom avl? Les mer

Fredag 21. april: Norsk ull - best i verden!

Hva er spesielt med ulla vår og hvordan kan potensialet utnyttes fullt ut i konkurranse med andre fibere? Butikker, håndverkere, designere og engasjerte brukere av ull møttes for å diskutere den norske ulla som konkurransefortrinn og øke entusiasmen for det som oppfattes som gull for noen og avfall for andre. Les mer

Lørdag 22. og søndag 23. april: Kurs

Todagers kurs for "ullnerder". Les mer

Annet:
  • Pop-up shop med norske ullvarer.
  • Kveldstid fredag og lørdag var det "strikk og drikk", ullquiz og annet underholdning på hotellet. 
Samarbeidspartnere:

Norges Bondelag, Norsk Flid Husfliden, Sifo forbruksforskningsinstituttets prosjekt KRUS

Hovedsponsor:

Norilia

Følg Ullialt på Facebook.
Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.