Program lørdag/søndag

Meld deg på her

KURS

Lørdag og søndag holdes todagers kurs for "ullnerder". Velg et av mange spennende kurs og bruk helgen til å fordype deg i ullfiberen og spennende teknikker. Du får også to foredrag i løpet av kurset: 

  • Lørdag: Ull fra norske raser v/ Ingvild Svorkmo Espelien. Les mer
  • Søndag: Selbuvotter v/ Anne Bårdsgård. Les mer

I 2017 er det 10 år siden Norge ratifiserte UNESCO-konvensjonen om vern av immateriell kulturarv. Norges Husflidslag er stolt over å være akkreditert som rådgivende organisasjon innen dette feltet og ekspert på tradisjonell håndverkskunnskap.

KURSENE I NÅLEBINDING OG MØNSTERKONSTRUKSJON MÅ DESSVERRE AVLYSES. 

Program, lørdag:
9.00: Foredrag v/ Ingvild Svorkmo Espelien: Ull fra norske raser.
9.45: Kaffepause og åpen pop-up shop
10.15: Kurs, oppstart
11.30: Lunsj og åpen pop-up shop
12.30: Kursene fortsetter
15.30: Kaffepause og åpen pop-up shop
16.00-18.00: Kurs
(17.30: Gjelder utstillere: Utstillinger og pop-up shop må være ferdig rigget ned)
19.00: Middag for de som overnatter
Etter middagen møtes vi i baren for "strikk og drikk".

Program, søndag
9.00: Kursene starter opp igjen
10.45: Kaffepause
11.00: Kurs
12.15: Foredrag v/ Anne Bårdsgård: Selbuvotter
13.00: Avslutning og lunsj (lunsjbuffeten står dekket til kl. 14)

Pris og påmelding

  • Hele konferansen inkl. overnatting, fullpensjon og kurs (torsdag-søndag) NOK 7440.
  • Kurs inkl. overnatting, fullpensjon (lørdag-søndag) NOK 3640.
  • Kurs inkl. pausemat og lunsj begge dager (ingen overnatting) NOK 2680.

Påmeldingsskjemaet er nå stengt. Ønsker du å melde deg på, ta direkte kontakt med prosjektleder Sølvi Westvang, tlf. 930 65 027.

 

Følg Ullialt på Facebook.

Materialer kommer i tillegg og kjøpes direkte fra kurslærer.

Forbehold om endringer.

Spinning

Spinning på rokk
Rita H. Daverdin

Kurset fokuserer på ull fra de norske sauerasene. Hva er ullas egenskap og hvordan er den å spille. Vi diskuterer bruksområder for ull. 

Rita H. Daverdin har nesten 20 års erfaring med å spinne ull og fiber på rokk. Hun har holdt kurs for både barn og voksne.

   

Spinning av dekkhår og bunnull på håndtein
Sissel Brun Ellevseth / Kjerringrokk

Sissel aka Kjerringrokk er en spinner, håndteinmaker og fiberfarger fra Bodø. På kurset tar hun for seg spinning av spælull på håndtein. Kursdeltagerne skal lære å skille dekkhår fra bunnull og spinne disse hver for seg.

Kurset berører tema som; håndteinhistorie, spælsauhistorie, bruksområder for håndspunnet garn, prepping av fiber for håndspinning, vask, karding, kamming, spinne rett fra lokkene, farging, tvinning, andre.

   

Nålebinding

Nålebinding
Helene Henriksen

KURSET MÅ DESSVERRE AVLYSES PÅ GRUNN AV FOR FÅ DELTAGERE.

   

Toving

Toving

Mailiss Petterson

Lag din egen fargerike fantasifugl i herlig norsk ull. Lær filting av skulpturell form med bruk av både nålefilting og våtfilting.

Kurset foregår i verkstedet til kurslærer. Vi organiserer felles transport viss behov. 

   

Grindvev med to grinder

Hege Bratsberg

Hege Bratsberg driver www.luun.no, er høgskolelektor ved Kunsthøgskolen i Oslo, og ekstern medlem I Fagutvalget i vev i Norges Husflidslag.

Grindveven er et gammelt og enkelt vevredskap som tar liten plass,  er lett å ta med seg og å sette opp hvor som helst. Grindveven brukes både til å veve bånd i og til å veve bredere tekstiler med, der innslaget også spiller en viktig rolle. Ved å gå fra en til to grinder,  utvides mulighetene for helt andre vevkonstruksjoner.

Kurset gir en grunnleggende innføring i treing av grindene og mulighetene 2 grinder gir for veving av ulike bindinger, f.eks. roggeband, rundvev osv.

Det blir god tid for individuelle undersøkelser og det er ønskelig at deltakerne kan dele og diskutere sine erfaringer underveis. Egne redskap og materialer kan medbringes, men det blir også mulig å kjøpe redskap og materialer på stedet. Det anbefales å bruke små grinder til kurset for eksperimentering.

   

Brikkevev

Brikkevev
Anne Bruvold

Anne Bruvold er en fysiker med håndarbeidsdilla og har gjennom sin jobb i Nordnorsk vitensenter lang erfaring i å lede grupper og skoleklasser gjennom ulike aktiviteter og prosesser. Hun ble hektet på brikkevev for noen år siden, og har siden hatt flere kurs. Hennes mål med brikkevevkursene, er å hjelpe deltakerne til å knekke brikkevevkoden slik at de kan lage mønstre selv og følge mønstre fra ulike kilder. 

   

Mønsterkomposisjon

Mønsterkomposisjon
Lill-Heidi Olsen

KURSET MÅ DESSVERRE AVLYSES PÅ GRUNN AV FOR FÅ DELTAGERE.

   

Tofarget patent

Tofarget patentstrikking / brioche
Laila Henriksen / Værbitt

Lær å strikke tofarget patent. Teknikken kalles brioche på engelsk og er for tiden høyaktuell i moderne design fra blant andre strikkeguruen Stephen West og brioche-dronningen Nancy Marchant.

Patentstrikk skaper et luftig, ribbestrikket tekstil, og ved å anvende to kontrasterende farger, får man et plagg som kan brukes på begge sider, med ulikt uttrykk. Kurset forutsetter at deltakerne mestrer ensfarget patentstrikk, men terskelen er ikke spesielt høy for å få til tofarget teknikk.

I løpet av kurset går vi igjennom opplegg for tofarget patent, kantmasker, skrevne instruksjoner vs. diagram, enkle og avanserte økninger og fellinger, som både former og danner mønstre. Vi ser på ulike design og garn som egner seg til patentstrikk.

Laila Henriksen er kvinnen bak Værbitt garn i Oslo. Værbitt utvikler garn basert på norsk ull blandet med fine fibre som silke, kasjmir og angora og håndfarger hovedsakelig norskprodusert garn av norsk ull, som lamull- og finullgarn fra Rauma Ullvarefabrikk, pelsullgarn fra Hillesvåg Ullvarefabrikk og garn av utrydningstruede, norske saueraser fra Selbu Spinneri. Hun farger også veldig gjerne mohairgarn fra Telespinn. 

   

Tvebandstrikking

Tvebandstrikk med flere farger

Hege Therese Nilsen

Kurset gir innføring i opplegg og strikk i tveband som er en gammel strikketeknikk hvor en strikker med minimum to tråder, slynger/tvinner disse om en annen for hver maske. Teknikken er mye brukt i Sverige men også flere steder i Norge. Vi tar utgangspunkt i Vestlandet og sjonaleister. Sjonaleister er en flott pyntesokk som ble brukt til bunadene fra Voss og Hardanger. Vi strikker mønster med flere farger og vrangmasker. Til inspirasjon ser vi på border brukt på trøyer og votter.

Kursdeltakerne kan begynne på pulsvarmere, mansjett til vott eller sjonaleister.

   

Blokktrykk

Blokktrykk på ullstoff

Marit Kolstad og Marit Tordhol

Kurset gir en innføring i den tradisjonelle trykketeknikken som ble brukt på ullstoff. Det vil bli trykt med både nye og gamle trykkblokker. Kurset passer for den som er interessert i tekstil og mønsterkomposisjon.

Kurslærerne er tradisjonsbærere innen dette tema og har holdt flere kurs.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.