Vev

Norges Husflidslags fagutvalg i vev arbeider for å øke kunnskapen og interessen for veving. 

Fagutvalget driver med formidling, opplæring, og gir råd både i og utenfor organisasjonen om hvordan vev som fagområde kan løftes opp.

I oktober 2016 stod fagutvalget bak Norges største vevsamling på Maihaugen, Lillehammer - Vevsymposiet "Våre diamanter".

Nedenfor har vi samlet en liste med vevrelaterte nettsider som vi håper kan være til nytte og inspirasjon!

Aktuelt

Å holde en tradisjon i live betyr først og fremst å skape nytt med inspirasjon i det som er gjort før. Vandreutstillingen "Hvilken bragd! En vevreise i tid og rom" er en del av prosjektet ”Åklær fra Buskerud på Verdensveven".

Husflidskonsulenten i Nord-Trøndelag og Nord-Trøndelag husflidslag registrerte i perioden 1994-1996 hele 4130 åklær fra fylket, med ønske om å bevare og formidle denne rike tradisjonen. For få år tilbake ble arbeidet videreført og resultatet ble mønsteret "Bragd" som du kan lese mer om her! 

Vev er populært som aldri før, og Norges Husflidslag er veldig stolte av å kunne lansere den perfekte boka for alle som vil lære barn kunsten og gleden ved å veve! 

I nettbutikken vår finner du nå helt egne små grinder til flossvev - som du kan bestille enkeltvis om du skal ha til hjemmebruk eller kanskje i større mengder om du vil starte med dette i ditt lokallag eller i Ung husflid-gruppa? 

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.