Vevsymposiet 2016: Våre diamanter

I oktober 2016 inviterte Norges Husflidslag til landets største samling for alle som jobber med eller er interessert i vev. Det var ti ulike kurs for både nybegynnere og viderekomne, foredrag, utstillinger og omvisninger på Maihaugen, i tillegg til et eget familieprogram.

Foto: Håndvevde løpere fra husflidshåndverker Charlotte Engstad, Atelier Stellaria.

Vevsymposiet arrangeres på Maihaugen, Lillehammer Museum, i dagene 21. – 23. oktober. Norges Husflidslag står bak arrangementet, som vil ta imot omkring 200 deltagere fra hele landet og Norden for øvrig. 

Aktuelt

Å holde en tradisjon i live betyr først og fremst å skape nytt med inspirasjon i det som er gjort før. Vandreutstillingen "Hvilken bragd! En vevreise i tid og rom" er en del av prosjektet ”Åklær fra Buskerud på Verdensveven".

Husflidskonsulenten i Nord-Trøndelag og Nord-Trøndelag husflidslag registrerte i perioden 1994-1996 hele 4130 åklær fra fylket, med ønske om å bevare og formidle denne rike tradisjonen. For få år tilbake ble arbeidet videreført og resultatet ble mønsteret "Bragd" som du kan lese mer om her! 

Kommende helg er det endelig duket for Vevsymposiet 2016, og vi står inviterer alle i Lillehammer til å bli med på vevaktiviteter. Under finner dere oversikt over hva dere kan være med på i Storgata lørdag 22. i regi av lokallag i området. 

Vev er populært som aldri før, og Norges Husflidslag er veldig stolte av å kunne lansere den perfekte boka for alle som vil lære barn kunsten og gleden ved å veve! 

Ringerike Husflidslag er den første frivillige organisasjonen som ankaffer datavev i Norge. Neste helg (16.-18. september) tilbyr laget kurs for dem som har lyst til å utforske datavevens muligheter!

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.