Hvilken bragd! En vevreise i tid og rom

Å holde en tradisjon i live betyr først og fremst å skape nytt med inspirasjon i det som er gjort før. Vandreutstillingen "Hvilken bragd! En vevreise i tid og rom" er en del av prosjektet ”Åklær fra Buskerud på Verdensveven".

Utstillingsåpning 7. august kl. 14.00, program:

  • Velkommen til Veien Kulturminnepark
  • Introduksjon til utstillingen ved husflidskonsulent Tove Gulsvik
  • Musikk ved Svein Olav Blindheim
  • Åpning ved Direktør, BuskerudMuseene Helge Stiksrud
  • Takk ved Buskerud Husflidslags leder Rita Vistad

Prosjektet har bestått av en registreringsdel, en analysedel med oppskrifter på nettet, en produktutviklingsdel og en vandreutstilling.

Buskerud Husflidslag i samarbeid med bygdekvinnelagene i Hallingdal og Hallingdal museum foretok en registrering av åklær i privat og offentlig eie i perioden 1996 – 1999.

Av de 2000 åklærne som ble registrert, er 23 åklær plukket ut; de mest typiske for distriktet, de utypiske, de spesielle i mønstringen og de som er vevd av veversker med stor produksjon bak seg. Disse er så analysert og laget oppskrift til og lagt ut på Verdensveven til allmenn inspirasjon. Åklærne er presentert for tekstilkunstnere og videregående skoler som har latt seg inspirere av denne kulturarven og laget nye produkt. Til sammen danner dette grunnlaget for vandreutstillingen ”Hvilken bragd!? En vevreise i tid og rom.”

Besøk utstillingen her:

 

Last ned katalog her:

Du kan se bilder fra åpningen under artikkelen. Bildene er tatt av fylkesfotograt Bjørn Johansen

Kontakt

For spørsmål, kontakt post@husflid.no. Det er Norges Husflidslag, med våre ansatte og vårt nettverk, som svarer på spørsmål. Om vi ikke kan svare, videreformidler vi kontakt..

Aktuelt

1.-3. november 2019 inviterer Norges Husflidslag til landets største møteplass for alle som jobber med eller er interessert i vev.  På dette symposiet setter vi fokus på vev-tradisjoner i nordområdene. 

14 april 2018 10:00, Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum

I nettbutikken vår finner du nå helt egne små grinder til flossvev - som du kan bestille enkeltvis om du skal ha til hjemmebruk eller kanskje i større mengder om du vil starte med dette i ditt lokallag eller i Ung husflid-gruppa? 

Vev er populært som aldri før, og Norges Husflidslag er veldig stolte av å kunne lansere den perfekte boka for alle som vil lære barn kunsten og gleden ved å veve! 

Husflidskonsulenten i Nord-Trøndelag og Nord-Trøndelag husflidslag registrerte i perioden 1994-1996 hele 4130 åklær fra fylket, med ønske om å bevare og formidle denne rike tradisjonen. For få år tilbake ble arbeidet videreført og resultatet ble mønsteret "Bragd" som du kan lese mer om her! 

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.