Kursholdere

Oversikt over kursholdere på vevtoget og på Maihaugen lørdag. Oversikt over de resterende kursholderne kommer etter sommeren. 

Sonja Berlin, brikkevev

Sonja Berlin ble kjent med brikkeveven i 1975, da husflidskonsulenten Torbjørg Gauslaa fra Lillehammer besøkte Svenska Hemslöjdens gård i Dalarne. Siden den gang har hun arbeidet med teknikken som utøver, som lærer på ulike nivå, og hun har særlig jobbe med kirkelige tekstiler og kunst. Hun har også skrevet bøker om teknikken, blant annet ”Brickvävning – så in i Norden” (1994). 41 år etter sitt første møte med brikkeveven tar hun den nå tilbake til Lillehammer!

Sonja holder kurs i brikkevev 2 på Maihaugen lørdag 22. oktober.

Agnes Raaness, brikkevev

Agnes Raaness har nå holdt på med brikkevev i ti år, og har gjennom disse årene holdt en rekke kurs i teknikken. Hun har holdt kurs gjennom Trondheim vikinglag og Strinda husflidslag i Trondheim, og har demonstrert brikkeveving på en rekke viking- og middelaldermarkeder og -arrangementer både i og utenfor Norge.

Agnes holder kurs i brikkevev 1 på vevtoget fra Trondheim til Lillehammer fredag 21. oktober, og på Maihaugen lørdag 22. oktober.

Hege Bratsberg, grindvev med to grinder.

Hege Bratsberg driver verkstedet og bedriften luun og er høgskolelektor ved Kunsthøgskolen i Oslo, tekstilavdelingen. Hun arbeider i et grenseland mellom industriell produksjon, kunst og håndverk, og lager moderne tekstiler med særegne materielle egenskaper som delvis er inspirert av, eller redesign av gamle tradisjonelle mønstringer. Hege er opptatt av de grunnleggende prinsippene i veven, og hvordan mulighetene ved disse utvides.

Hege holder kurs i grindvev med to grinder på Maihaugen lørdag 22. oktober

Berit Håland Forbord, plukkeband

Berit Håland Forbord er en erfaren kurslærer innen et imponerende antall teknikker, blant annet flatvev, brikkevev, grindvev, prydsøm, hekling, hakking, nålbinding, strikking, hedebosøm, ullbroderi og plantefarging, og har vært aktiv i Norges Husflidslag siden 1980. Utover kursvirksomheten er hun formgivingslærer i ungdomsskole og videregående skole, og er utdannet faglærer i forming med vev som en av spesialiseringene.

Berit holder kurs i plukkeband på vevtoget fra Trondheim til Lillehammer fredag 21. oktober og på Maihaugen lørdag 22. oktober.

Turid Bratt, grindvev

Turid Bratt er utdannet fra Statens lærerhøgskole i forming, med vev som fordypning. Hun har jobbet i mange som formgivingslærer ved Soknedal videregående skole, og har også holdt en rekke kurs i blant annet billedvev, grindvev, vevkurs på flatvev, brikkevev, forskjellige broderikurs.

Turid holder kurs i grindvev, enkle bånd, på vevtoget fra Trondheim til Lillehammer fredag 21. oktober.

Randi Breiset, vevstrikk

Randi Breiset er ansatt i Norges Husflidslag og har vært Husflidskonsulent i Nord-Trøndelag i mange år. Hennes bakgrunn innen vev er fra husflidskolen og et års praksis i vevstua til Gunnvor Mandt. Strikking er noe hun sysler med på fritida og vevstrikk er noe hun har tilegnet seg i seinere år. Randi har tidligere deltatt på vevtoget til Åndalsnes.

Randi holder kurs i vevstrikk på vevtoget fra Trondheim til Lillehammer fredag 21. oktober.

Ingebjørg Vaagen, runevev

Ingebjørg Vaagen har vært sentral innen utvikling av vevkunnskap gjennom mange tiår, både ved verksted, som faglærer, i utviklingsarbeid gjennom Norad, og som tidligere husflidskonsulent i Telemark. Runevev, som hun er kurslærer i under Vevsymposiet, har hun ogås vært med å utvikle selv.

Ingebjørg holder kurs i runevev lørdag 22. oktober på Maihaugen.

Torhild Aavik, firfletting

Torhild Aavik lærte å firflette av ei eldre dame i Valdres for femten år siden, og har siden den bygd seg opp til å bli en av Norges aller beste på denne teknikken. I 2012 vant hun førstepremien i produktutviklingskonkurransen Identitet med firfletta produkter, hun har deltatt på flere kunstutstillinger, og fikk tidligere i år arbeidsstipend for husflid og håndverk fra Telemark fylke. Hun er opprinnelig lektor i forming.

Torhild holder kurs i firfletting på Maihaugen lørdag 22. oktober.

Tove Gulsvik, kelimband

Tove Gulsvik er utdannet vevlærer fra Finland og Norge, og har blant annet vært husflidskonsulent i Buskerud i to perioder. Tove har holdt en rekke vevkurs, innen et mangfold av teknikker og for mange ulike grupper.

Tove holder kurs i kelimband på Maihaugen lørdag 22. oktober

Eirik Bruvik, spinning på håndtein

Eirik Bruvik, er tekstilkunstnermed veving som sitt fagområde. Ved siden av sin kunstneriske virksomhet har han også drevet kunstskoler for barn. For 10 år siden etablerte han Spinnvilt, et foretak som formidler utstyr, materialer og fagkunnskap til spinnere og vevere. Han har de siste ti årene vært engasjert i sommerkurset for barn på Maihaugen - i regi av Ung Husflid. Her har han lært flere hundre barn å spinne på håndtein.

Eirik holder kurs i spinning på håndtein på Maihaugen lørdag 22. oktober

Tove Skolseg, syrefarging av ull

Tove Skolseg er tekstilkunster med spinning og veving som sitt fagområde. Hun er deleier i Spinnvilt, hvor hun også er tilsatt som tekstilkunster og er hovedansvarlig for Spinnvilts kursvirksomhet. Hun er anerkjent for sine spinneferdigheter - også utover landegrensene. Hun benytter et bredt utvalg av ulike materialer og farger selv all fiber før spinning.

Tove holder kurs i syrefarging av ull på Maihaugen lørdag 22. oktober

Aktuelt

14 april 2018 10:00, Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum

I nettbutikken vår finner du nå helt egne små grinder til flossvev - som du kan bestille enkeltvis om du skal ha til hjemmebruk eller kanskje i større mengder om du vil starte med dette i ditt lokallag eller i Ung husflid-gruppa? 

Vev er populært som aldri før, og Norges Husflidslag er veldig stolte av å kunne lansere den perfekte boka for alle som vil lære barn kunsten og gleden ved å veve! 

Husflidskonsulenten i Nord-Trøndelag og Nord-Trøndelag husflidslag registrerte i perioden 1994-1996 hele 4130 åklær fra fylket, med ønske om å bevare og formidle denne rike tradisjonen. For få år tilbake ble arbeidet videreført og resultatet ble mønsteret "Bragd" som du kan lese mer om her! 

Å holde en tradisjon i live betyr først og fremst å skape nytt med inspirasjon i det som er gjort før. Vandreutstillingen "Hvilken bragd! En vevreise i tid og rom" er en del av prosjektet ”Åklær fra Buskerud på Verdensveven".

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

This site uses cookies. Read more about cookies here. Do not show this message again.