Kurslærere og foredragsholdere

Fingring /flammefletting

Eg var berre 7 - 8 år då eg «fingra sokkeband» til han bestefar første gongen. Det er samme teknikk som brukast når ein lagar hoseband til bunad. I dei seinare åra har eg laga hoseband til Troms/Nordlandsbunad.

Brikkevev

Anne er en fysiker med håndarbeids-dilla, og jobber på Nordnorsk viten-senter. Hun har holdt flere kurs i brikkevev og nupereller, og er en ivrig strikker. Målet brikkevevkursene hun holder, er å hjelpe deltakerne til å knekke brikkevevkoden.

Spinnekurs på rokk, garn til veving

Ole Jan er fra Burfjord, Troms. Han holder kurs i  karding og spinning for lag og foreninger. Ole Jan har også vært i Russland og hatt workshops i spinning og nålebinding i forbindelse med "Natt på museet" og kulturfestivaler der.

Spinne på håndtein

Sissel spinner med høyt turtall og stor iver på både rokk og tein, men det er den fantastiske håndteinen som er den største interessen.
På kurset vil du lære å spinne på håndtein, om forskjellige teiner, typer garn, muligheter og historie.

Jorunn Jernsletten

Aktuelt

14 april 2018 10:00, Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum

I nettbutikken vår finner du nå helt egne små grinder til flossvev - som du kan bestille enkeltvis om du skal ha til hjemmebruk eller kanskje i større mengder om du vil starte med dette i ditt lokallag eller i Ung husflid-gruppa? 

Vev er populært som aldri før, og Norges Husflidslag er veldig stolte av å kunne lansere den perfekte boka for alle som vil lære barn kunsten og gleden ved å veve! 

Husflidskonsulenten i Nord-Trøndelag og Nord-Trøndelag husflidslag registrerte i perioden 1994-1996 hele 4130 åklær fra fylket, med ønske om å bevare og formidle denne rike tradisjonen. For få år tilbake ble arbeidet videreført og resultatet ble mønsteret "Bragd" som du kan lese mer om her! 

Å holde en tradisjon i live betyr først og fremst å skape nytt med inspirasjon i det som er gjort før. Vandreutstillingen "Hvilken bragd! En vevreise i tid og rom" er en del av prosjektet ”Åklær fra Buskerud på Verdensveven".

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

This site uses cookies. Read more about cookies here. Do not show this message again.