Kurslærere og foredragsholdere

Grindvevde bånd til Skjoldehamndrakten

Wyrd Vikingdesign v/Kim Holte skaper vikingdrakter som festdrakt. Kim er ansatt som håndverker ved Lofotr vikingmuseum, med teknikker som veving, søm, nålebinding og plantefarging, og rekonstruksjon av jernalderdrakt. Kim er medlem av Husflidhåndverkere i Nordland.

Fingring /flammefletting

Eg var berre 7 - 8 år då eg «fingra sokkeband» til han bestefar første gongen. Det er samme teknikk som brukast når ein lagar hoseband til bunad. I dei seinare åra har eg laga hoseband til Troms/Nordlandsbunad.

Brikkevev

Anne er en fysiker med håndarbeids-dilla, og jobber på Nordnorsk viten-senter. Hun har holdt flere kurs i brikkevev og nupereller, og er en ivrig strikker. Målet brikkevevkursene hun holder, er å hjelpe deltakerne til å knekke brikkevevkoden.

Spinnekurs på rokk, garn til veving

Ole Jan er fra Burfjord, Troms. Han holder kurs i  karding og spinning for lag og foreninger. Ole Jan har også vært i Russland og hatt workshops i spinning og nålebinding i forbindelse med "Natt på museet" og kulturfestivaler der.

Spinne på håndtein

Sissel spinner med høyt turtall og stor iver på både rokk og tein, men det er den fantastiske håndteinen som er den største interessen.
På kurset vil du lære å spinne på håndtein, om forskjellige teiner, typer garn, muligheter og historie.

Aktuelt

1.-3. november 2019 inviterer Norges Husflidslag til landets største møteplass for alle som jobber med eller er interessert i vev.  På dette symposiet setter vi fokus på vev-tradisjoner i nordområdene. 

14 april 2018 10:00, Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum

I nettbutikken vår finner du nå helt egne små grinder til flossvev - som du kan bestille enkeltvis om du skal ha til hjemmebruk eller kanskje i større mengder om du vil starte med dette i ditt lokallag eller i Ung husflid-gruppa? 

Vev er populært som aldri før, og Norges Husflidslag er veldig stolte av å kunne lansere den perfekte boka for alle som vil lære barn kunsten og gleden ved å veve! 

Husflidskonsulenten i Nord-Trøndelag og Nord-Trøndelag husflidslag registrerte i perioden 1994-1996 hele 4130 åklær fra fylket, med ønske om å bevare og formidle denne rike tradisjonen. For få år tilbake ble arbeidet videreført og resultatet ble mønsteret "Bragd" som du kan lese mer om her! 

Kontakt

For spørsmål, kontakt post@husflid.no. Det er Norges Husflidslag, med våre ansatte og vårt nettverk, som svarer på spørsmål. Om vi ikke kan svare, videreformidler vi kontakt..

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.