FREYDIS EINARSEN

- Jeg nytter vev som redskap for mine tekstiler. En vanlig flatvev med to bommer og 16 skaft. Jeg har for det meste vevet flater hvor renningen dominerer det ferdige uttrykket, herblandt flater med luv/floss som blir bearbeidet videre med f.eks farging - eller fargetrykk - pressing - klipping etc.

I industrien er vevnader vevet med renning som luv/floss godt kjent. Mindre kjent ved håndveving. I de siste årene har jeg også arbeidet med å håndflette materialer til større flater. Disse får et mer gjennomskinnelig uttrykk. Jeg er født og oppvokst i et arktisk klima og mine tekstile arbeid bærer min tilhørighet.

Aktuelt

1.-3. november 2019 inviterer Norges Husflidslag til landets største møteplass for alle som jobber med eller er interessert i vev.  På dette symposiet setter vi fokus på vev-tradisjoner i nordområdene. 

14 april 2018 10:00, Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum

I nettbutikken vår finner du nå helt egne små grinder til flossvev - som du kan bestille enkeltvis om du skal ha til hjemmebruk eller kanskje i større mengder om du vil starte med dette i ditt lokallag eller i Ung husflid-gruppa? 

Vev er populært som aldri før, og Norges Husflidslag er veldig stolte av å kunne lansere den perfekte boka for alle som vil lære barn kunsten og gleden ved å veve! 

Husflidskonsulenten i Nord-Trøndelag og Nord-Trøndelag husflidslag registrerte i perioden 1994-1996 hele 4130 åklær fra fylket, med ønske om å bevare og formidle denne rike tradisjonen. For få år tilbake ble arbeidet videreført og resultatet ble mønsteret "Bragd" som du kan lese mer om her! 

Kontakt

For spørsmål, kontakt post@husflid.no. Det er Norges Husflidslag, med våre ansatte og vårt nettverk, som svarer på spørsmål. Om vi ikke kan svare, videreformidler vi kontakt..

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.