Aktuelt

Denne våren ønsker vi syv nye bedrifter velkommen som nye medlemmer i Norske Husflidhåndverkere, som er vår medlemsgruppe som driver med håndverk som næring.

Folkekunststipendet er et av Statens kunstnerstipend som årlig tildeles utøvere innen folkekunst. Søknadsfrist er kl 13.00 16.oktober 2020, og vi håper mange av våre håndverkermedlemmer bruker anledningen til å søke stipendet!

Stipendordningen for folkekunst skal legge til rette for at enkeltkunstnere, gjennom å motta direkte tilskudd fra staten, skal kunne bidra til et mangfoldig og nyskapende kunstliv. Ved tildeling er det lagt vekt på kunsterisk kvalitet og aktivitet. Fire av 12 stipender er tildelt medlemmer i Norske Husflidhåndverkere.

Vi ønsker ni nye bedrifter velkommen som medlemmer i Norske Husflidhåndverkere, som er vår medlemsgruppe som driver med håndverk som næring.

Vi har gjennomført produktutviklingskurset med 7 næringsdrivende håndverkere over tre samlinger i Trondheim. Oppstarten var i mai, og påfølgende samlinger i september og oktober.

Vi ønsker alle håndverkere som ønsker å utvikle og synliggjøre sin næringsvirksomhet med kortreiste og bærekraftige produkter med gode historier, til Norges Husflidslag produktutviklingskampanje Holdbart Håndverk - Identitet!

Satsingsområdet Holdbart ble vedtatt på Norges Husflidslags landsmøte i juni 2018. I årene 2019-2022 skal Norges Husflidslag arbeide med bærekraft - hvordan håndverk og materialkunnskap kan bidra til å gjøre forbruket vårt mer bærekraftig, mer Holdbart.

Forrige uke ble Oppland fylkeskommunes nye stipend for husflid og håndverk delt ut for aller første gang. Vi gratulerer både prismottakerne Sigrid Blekastad og Eli Fahlstrøm Fergestad med prisen – og fylket med det gode grepet for å ivareta husflid som levende kulturarv!

Denne høsten ønsker vi ni bedrifter velkommen som nye medlemmer i Norske Husflidhåndverkere, som er vår medlemsgruppe som driver med håndverk som næring. 

Det er pr. 1. juni kommet inn 10 søknader om medlemskap i Norske Husflidhåndverkere, og vi ønsker 10 nye medlemmer velkommen!

Statens kunstnerstipend som årlig tildeles utøvere innen folkekunst er nå utlyst, og vi oppfordrer husflidhåndverkere til å søke! Søknadsfrist er 18. oktober klokken 13!

Å være prisvinner i husflidstevlinga på Dyrsku’n er ekstra gøy under 150-årsjubileet, og vi er veldig imponert over alle de dyktige håndverkerne som har deltatt! Hvem som har vunnet kan du lese her. 

Vi gleder oss over flere nye medlemmer i Norske Husflidhåndverkere!

I år fyller Dyrsku'n 150 år, og Norges Husflidslag samarbeider med Dyrsku'n om den tradisjonsrike Husflidstevlinga. Frist for påmelding til årets Husflidstevling på Dyrsku'n er måndag 22. august! 

Firfletter Torhild Aavik ble velfortjent hedret med Telemark fylkeskommunes stipend for husflid og håndverk under deres prisutdeling ”Fotavtrykk Telemark” 11. februar! 

-Dette er en fjær i hatten! sier smed Øystein Myhre, og filigransølvsmedmester Gry Grindbakken sier seg enig. Som stipendiater under Norsk Håndverksinstitutts vinger får de nå toppet kunnskap og spisskompetanse på sitt håndverk. 

Kjede og nål i Gry Marie Grindbakkens design Akantus

Norges Husflidslag inviterer Norske Husflidhåndverkere, Norske Brukskunstnere, Norske Kunsthåndverkere og andre håndverkere til produktkonkurransen 2015 - 2016. Konkurransen er rettet mot håndverkere som ønsker å utvikle sin næringsvirksomhet med nye produkter.Påmeldingsfristen er utsatt til 28. november.

Statens kunstnerstipend er nå tildelt, og vi gratulerer de seks håndverkerne innen bunadtilvirking, filigrans, firfletting og instrumentmaking som har fått tildelt folkekunststipendet!

Det har kommet inn mange søknader om medlemskap i Norske Husflidhåndverkere i det siste, og vi ønsker 12 nye medlemmer velkommen!

Her får du eit eineståande tilbod du ikkje kan gå glipp av! Norges Husflidslag arrangerer kurs for deg som har behov for større kompetanse innanfor marknadsorientering, produktutvikling og marknadsføring.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.