Ni nye husflidhåndverkere

Denne høsten ønsker vi ni bedrifter velkommen som nye medlemmer i Norske Husflidhåndverkere, som er vår medlemsgruppe som driver med håndverk som næring. 

De nye medlemmene har denne runden alle blitt medlem på bakgrunn av svennebrev, tilsvarende utdanning, eller høyere håndverksutdanning. Totalt har vi i 2017 fått 21 nye medlemmer i denne gruppen: 

Fra Oppland fylke har vi følgende bedrifter:

Britt Bakkens keramikk v/Britt Bakken som er utdannet produktdesigner ved HiA med keramikk som hovedfagområde. Hun har blant annet utmerket seg i Oppland ved å ha blitt tildelt gründerpris og flere priser for god design.

Valdres Keramikk Ateliér v/ Esther Schenker som har sin fagutdanning fra 7 år studier i Basel, Zürich, Luzern og Genéve. Esther har bl.a. erfaring som keramiker gjennom flere år hos Valdres Sølvsmie. Fra 2010 har hun drevet eget verksted i Handelshuset i Heggenes.

Jutulskinn v/Sofie Louise Kleppe-Turunen, skinnmester. Sofie garver, bereder, designer, rekonstruerer og syr prydplagg og bruksgjenstander, og holder til i Vågå i Jotunheimen. 

Sølvi Høibakken - Designer And Creator Of Clothes.  Sølvi har bl.a. Bachelor with Honour fra Central Saint Martin College of Art and Design i London.  Hun har en betydelig erfaring med store arbeidsoppdrag og prosjektledelse via designbedriften, og har vist flere kolleksjoner på Oslo Fashion Week.

Mariann Hagen Tømterud har svennebrev i kjole og draktsøm, og i tillegg flere kurs i bunadsøm.

Mariann har drevet egen systue i Ringebu siden 2011. Hun syr for det meste bunader, dåpskjoler og dåpsluer.

I Telemark finner vi Rand og rose tekstilverkstad v/ Gunn Evensen.  Gunn har en solid utdanning gjennom studier ved bl.a. HiT Notodden, Universitetet i Bergen og HiT Rauland. Fagområdet er håndveving av produkt i damask og fillevev. Flere kjenner også Gunn fra årene hun drev bedriften Tinnstakken.

I Telemark finner vi også Åkrestugu v/Ingunn Hovde, som vever Brikkevev, grindvev og slengeband, samt holder vevkurs.

Fra Troms har vi Sáve design v/ Jorunn Løkvold. Hun har fagbrev i Tekstilduodji og produserer og selger samiske kofter med tilbehør og ulike duodjiprodukter.  Jorunn er også stipendiat i duodji håndverk ved Norsk Håndverks-institutt.

I Finnmark har vi Blankt Hagell v/ Marianne Leinan Hagell som ble tildelt svennebrev i kjole- og draktsyerfaget i 2010. Hun er en allsidig dame med produksjon innenfor tekstilsøm, bunad, broderi og mønsterkonstruksjon.  

En fullstendig oversikt over alle de rundt 150 medlemmene i Norske Husflidhåndverkere finner du på http://www.husflid.no/husflidhaandverkerne.

Foto fra Rand og rose tekstilverkstad

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.