Anne Kristine Mjelva

Jeg har alltid hatt en fasinasjon av det å kunne skape noe utav nesten ingen ting: kun en idè, hender og en klump leire.

Dekor er en vesentlig del av mine arbeider. Det å kunne beherske penseldekor samt spenningen mellom blanke og matte flater, er noe jeg tilstreber. Dette føler jeg virkelig jeg får benyttet på store veggfat, men er vel så spennende å utforske og få til å fungere med 3 dimensjonale former som lysestaker, vaser og bokser. Doble, gjennomhullete boller er også noe jeg bruker mye tid på.

Selve håndverket, det å kunne dreie godt, gode former, både store og små gjenstander, er en viktig del av mine arbeider. Plateteknikker, gjerne i kombinasjon med dreiing, for å kunne oppnå kontraster også i form, er noe jeg ofte benytter meg av.

Den senere ti  har mine arbeider penset mer og mer inn på objekter som kan brennes med raku-teknikk. Uttrykket gjenstanden får ved den røffe behandlingen ved rakubrenning, fasinerer meg. Spesielt horsehair-raku, gir et uttrykk jeg indentifiserer meg med, samtidig som jeg kan bruke “arven fra pottemakeren” til å dreie gode, enkle former.

Kontaktperson: Anne Kristine Mjelva
Hjemmeside: www.gallerismalgangen.no
Telefon/mobil: 971 41 401
E-post: (Remove SPAMFILTER from the address)
Postadresse: Smalgangen 4, 3179 Åsgårdstrand
Besøksadresse: Smalgangen 4, 3179 Åsgårdstrand
Produktområde:
Keramikk
Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.