Fili

Fili produserer og leverer Tradisjonssølv til moderne mennesker. Verksted Fili er en kvalitetsbevisst tradisjonsbærer som lager søljer og smykker med høy presisjon. Her kan du få laget tradisjonelle Telemarkssøljer eller søljer med en individuell vri. Fili designer også moderne smykker til både hverdag og fest.

Gry Marie Grindbakken er kvinnen bak Fili. Gry har lidenskaplig interesserte for filigransarbeide og har tilegnet seg faglig dybde gjennom sin utdannelse fra Høgskolen i Telemark, avdeling Folkekunst og deretter læretid hos sin velkjente læremester Arnt Darrud på Gvarv. Hun har også utdannelse innen digial mediedesing, hun er en av få med mesterbrev i filigranssølvsmedfaget og innehar en stipendiatstilling (i filigransfaget) hos Norsk Håndverksinstitutt.

 

Filigran

Ordet filigran er sammensatt av: fil = tråd og gran = korn. Dvs. at arbeider i filigranteknikken er bygget opp av tråd og kuler i sølv eller gull. Historisk sett vet vi ikke helt hvor eller når teknikken oppstod men vi kan finne gjenstander i filigran over hele verden. I Norge og spesielt Telemark er teknikken nesten synonymt med bunadsølv.

I Telemark er vi privilegerte som har rike tradisjoner og flotte søljer bevart. Det er i Telemark vi har det fine og ”gromme” bunadsølvet!  Håndverket har gått fra hånd til hånd, fra mester til svenn i generasjoner. Hver filigransarbeider har utviklet sin egne særtrekk, som en dialekt, som kan skille den ene fra den andre. Det trenger ikke å være store variasjonene, for eksempel være hvordan tråden tvinnes

Fili og Gry har sitt eget fingeravtrykk på arbeidene sine, noen ganger litt sprelske krumspring, men trygt innenfor de tradisjonelle rammene. Gry er nyskapende og bruker gjerne sin erfaring og kunnskap om filigransteknikken til å designe nye, innovative små mesterverk i form av både søljer og smykker.Verksted Fili leverer 100% håndlaget bunadsølv, laget med entusiasme og kjærlighet for filigransfaget

Kontaktperson: Gry Marie Grindbakken
Hjemmeside: www.fili.as
Telefon/mobil: 997 97 899
E-post: (Remove SPAMFILTER from the address)
Postadresse: Glittumveien 24, 3960 Stathelle
Besøksadresse: Glittumveien 24, 3960 Stathelle
Produktområde:
Bunad og tilbehør
Smykker

Gry Marie Grindbakken er en av landets fem filigransmestere. Nylig gikk hun seirende ut av Norges Husflidslags produktkonkurranse. Smykkene serieproduseres nå i eget verksted. – En slik anerkjennelse er kjempemotiverende.

Les mer i Telemarksavisa 29.07.2014

Anette Kjellemyr og Gry M. Grindbakken har flytta inn i Galleriet på Valle for femte gang. Med seg har de en rykende fersk bokutgiver, og Grindbakken er selv fersk prisvinner.

Les mer i Porsgrunn Dagblad 24.06.2014

Gry Marie Grindbakken har blitt tildelt et stipend på 15.000 kroner fra kulturrådet.

Langesunds Blad 02.04.2013

Tre kvinnelige kunstnere fra Bamble har bestemt seg for å leke sammen hele sommeren. I den tidligere klesbutikken ved Sjøbua på Valle åpner de galleri.

Langesunds Avis 30.03.2009

Gry Marie Grindbakken er halvveis til mesterbrevet som filigransarbeider. Sølvsmeden fra Glittum blir Norges andre med mesterpapirer.

Langesunds Blad 15.12.2008

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.