Jørgen Juul

Jørgen Christian Juul er gullsmedmester og keramiker, med hovedproduksjon som gullsmed. I smia lages både bunadssølv og smykker med sterke innslag av norsk historie og tradisjon; gjerne motiver fra bronsealder og vikingtid kombinert med kristent billedspråk. Juul er også opptatt av å lage nytt drakt- og slektssølv knytt til lokal historie og egenart, f.eks. "Ringnåla frå Hegra" og "Meråkernåla" - sistnevnte inspirert av Meråkeråkleet.

I 2000 mottok Juul Norges Husflidslags diplom for godt arbeid, der juryen la vekt på videreføring av norske håndverks- og husflidstradisjoner, kreativitet og nytenkning samt fagkunnskap. Dette bl.a. som en anerkjennelse for arbeid med en fornying av en god, gammel norsk skikk; vernekors for nyfødte. Se faksimile fra Norsk Husflid i bildegalleriet.

På Galleri Juul i Stjørdal holder Juul også kurs, foruten å reparere eller designe smykker på oppdrag, og stiller ut både egne og andre kunstnere og håndverkeres produkter. Juul ønsker alle velkommen til et besøk i galleriet, der han også demonstrerer gullsmedteknikker og kåserer om symboler i smykker.

Kontaktperson: Jørgen Chr. Juul
Hjemmeside: www.gallerijuul.no
Telefon/mobil: 74 82 66 06
E-post: (Remove SPAMFILTER from the address)
Postadresse: Innherredsvegen 67, 7500 Stjørdal
Besøksadresse: Innherredsvegen 67, 7500 Stjørdal
Produktområde:
Smykker
Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.