Korona

Det kommer stadig ny informasjon om situasjonen rundt korona (covid-19) og informasjonen endrer seg raskt. På denne siden finner du informasjon fra Norges Husflidslag om kursvirksomhet, arrangement, kompensasjon og relevante anbefalinger fra myndighetene.

Den mest oppdaterte informasjonen om covid-19 for publikum og helsepersonell finner dere på Folkehelseinstituttet sine nettsider.

Selv om vi ikke kan møtes fysisk som før, kan lokallaget likevel holde kurs på nett. Kunnskapen vi opparbeider oss nå kan vi ta med oss videre til senere kursavvikling, og vi har en unik mulighet til å inkludere de som ellers ikke vil kunne delta — samt nå ut helt nye målgrupper.

Smitteverntiltakene fra myndighetene har i praksis ført til at de fleste kulturarrangement og -aktiviteter er avlyst og utsatt inntil videre. Vi oppfordrer våre lokallag til å følge råd fra kommunale helsestyresmakter og FHI om smittevern når nye kurs eller møter planlegges. Dette både med tanke på egne medlemmer, kursholdere og deltagere.

Mange kurs er satt på vent, utsatt eller avlyst på grunn av begrensede muligheter for å kunne møtes. Det utarbeides derfor krisepakker og kompensasjonsordninger som skal sikre at frivillige organisasjoner ikke blir for hardt rammet på lang sikt som følge av myndighetenes tiltak knyttet til koronaviruset. Arrangører av kulturarrangementer må følge reglene til Folkehelseinstituttet og egen kommune for antall deltagere og avstand før igangsettelse av planlagte eller nye kurs.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.