Hjerleid skole og handverksenter

Hjerleid skole og håndverkssenter er en samlokalisering for kulturbaserte næringer. Senteret omfatter Handverksskolen, Senter for bygdekultur as, Dovre Handverksenter og flere små selvstendige bedrifter.

Hjerleid ligger i Dovre i Oppland, og det er mulighet for kost og losji på skolen.

 

Helge-, ukes- og sommerkurs

Senter for bygdekultur har helg- og ukeskurs innen tre og håndverk. Senteret også ansvarlig for den treårige næmingordningen, som er en videreutdanning i tradisjonelt bygningshåndverk.

På Hjerleid kan du for eksempel ta kurs i lafting, møbeltapetsering eller buemaking, og en rekke av kursene er lagt opp som inspirasjonskurs for kunst- og håndverkslærere. Kurs kan også skreddersys for spesielle grupper etter ønske. Om sommeren arrangeres det egne kurs for barn som går parallelt med kurs for voksne.

 

Handverksskolen på Hjerleid

Handverksskolen på Hjerleid er landets eneste vidergående skole med Vg2 i Design og trearbeid og Vg2 i Smed med vekt på treskjæring og smiing.

På Hjerleid kan yngre eller voksne elever ta en praktisk utdanning, og etter endt læretid kan man avlegge svenneprøve som smed eller treskjærer. Undervisninga er modulbasert, og i løpet av skoleeåret er elevene innom temaene tegning, treskjæring/smiing i flere stilarter, material-, maskin- og verktøylære, stilhistorie og overflatebehandling.

 

Utdanningen gir rett til lån og stipend fra Lånekassen. 

Hjemmeside: www.hjerleid.no

E-post: post@hjerleid.no 

 

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.