Ås Husflidslag ble stiftet 22. oktober 1996 og har nå ca. 120 medlemmer.

Ås Husflidslag har et variert kurs- og ringtilbud som er åpne for både medlemmer og ikke-medlemmer. Kurs og ringer støttes av Studieforbundet Kultur og Tradisjon.

Vi samarbeider med de andre husflidslagene i Folloregionen som gir ut en kurskatalog 2 ganger i året. Katalogen blir delt ut til medlemmene, men kan også finnes i enkelte butikker eller sentrale steder i kommunene.

Vi har ikke egne lokaler, men holder til på flere ulike steder i Ås kommune – i Ås sentrum.

  • Sølvaktivitetene og vevaktivitetene holder til i det "Gule huset" på Frydenhaug – adresse er Skogveien 14 A. Ås Husflidslag leier disse lokalene av NMBU. 
  • Tredreierne holder til på gamle Holstad skole, Haugerudveien 23. For øvrige kurs og ringer leier vi skolelokaler i Ås kommune. 
  • Møter og det årlige Husflidsmarkedet har vi i Seniorsenteret, Ås Kulturhus. Det er i underetasjen og samme inngang som til Ås bibliotek i Ås sentrum.

Postadresse:
Ås Husflidslag,
Postboks 221,
1431 Ås.

E-post: as.husflidslag@gmail.com

facebook.com/aashusflidslag

Kalender

Nyheter

Programmet for høsten 2021 klart og finnes i Husflidskatalogen for Follo.

Dreiebua i Ås Husflidslag har flyttet til gamle Holstad skole. Nå har de 25 tredreierne fått et stort og hensiktsmessig lokale for aktivitetene. Verkstedet er godt utstyrt med fem store dreiebenker, to båndsager og annet utstyr for trearbeider. Det er lagt inn nye strømkurser og støvavsug og -filter er montert. 

Tidligere holdt Dreiebua til i gamle Brekkeskog barnepark, syd for Ås sentrum. Fordi barneparken skal rives, og det skal bygges boliger, måtte husflidslaget finne nye lokaler. Heldigvis har vi fått en avtale med Ås kommune om å leie halvparten av første etasje på gamle Holstad skole. I utgangspunktet er avtalen for 2021. Vi håper imidlertid å få forlenget den. Å flytte dreiebenker på 150 kilo er ikke gjort i en håndvending. 

Nå som verkstedet er ferdig innredet og koronaepidemien ebber ut, er det klart for hobby og tredreiekurs.

Ås-votten ble lansert på Husflidsdagen 10.09.16 i samarbeid med Ås Bibliotek. Votten er designet av Trude Wicklund og Kari Nässelqvist Solberg 

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.