Hederspris til Jan Tore Solberg

Dyrsku’n deler hvert år ut hederspris for personer/lag som har utmerket seg spesielt ved å løfte frem håndverk gjennom sin formidling og engasjement. 

I år går prisen til Jan Tore Solberg, medlem i Enebakk Husflidslag i Akershus. Fra tidlig på 2000-tallet har han bygget opp en stor og sammensveiset gjeng som alle er interessert i tre og spesielt i tredreiing.

Juryens begrunnelse:
Jan Tore Solberg er en ildsjel innenfor trearbeidsfaget, og aldri hvilende i sin iver etter å formidle gleda ved å bedrive et handverk.
Han har holdt utallige kurs, og har både unge, voksne og godt voksne som kursdeltakere. Han har også holdt kurs spesielt for ungdom for å rekruttere flere til et håndverk som kan bli til en trivelig hobby, eller framtidig yrke.

Han har bygd opp en stor klubb med ihuga medlemmer rundt interessefeltet TRE, og då spesielt tredreiing, og desse møtast kvar veke året gjennom. Jan Tore Solberg er etterspurt på fagmesser, der han demonstrerer handverket sitt. Han deltek og på kulturdagar, museumsdagar og bygdedagar, og er omringa av publikummarar til ei kvar tid.

Jan Tore Solberg får årets Stimuleringspris for sin unike evne til formidling og for det engasjementet han syner for faget, og rådet vårt til alle som møter Jan Tore Solberg på sin veg er: Lytt og lær, og blir frelst du og!

Kalender

6 nov 2019 19:00, Prosjekthuset på gamleskolen i Kirkebygda

30 nov 2019

4 des 2019 19:00, Prosjekthuset på gamleskolen i Kirkebygda

Nyheter

Dyrsku’n deler hvert år ut hederspris for personer/lag som har utmerket seg spesielt ved å løfte frem håndverk gjennom sin formidling og engasjement. 

Bli med i konkurransen om å designe Enebakkvotten

Her finner du oversikt over møter, arrangementer og kurs for alle lagene i Follo

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.