Plantefarging KURSET ER FULLTEGNET

Kurset starter med en sanketur i nær natur 27. august der vi plukker forskjellige lokale fargevekster. 27. september er introduksjonskveld der garn klargjøres. Vi fortsetter deretter med 2 herlige fargedager 28 og 29.09. Kurset varer i 19 timer og passer både for deg som er nybegynner eller har farget litt fra før. Vi vil bruke både lokale vekster og mer eksotiske fargeemner som krapp, kochenille og indigo under kurset for å få fram hele fargeskalaen. Målet er at du minst skal få farget garn «nok til en genser», men ofte blir det mye mer. Det er mulig å få kjøpt garnet du trenger til kurset på første kurskveld, eller du kan ta med det garnet du selv ønsker (da i hespeform).

Lærer:        Hege Dagestad

Vi hadde gleden av å ha Hege som foredragsholder på strikkefestivalen i januar 2019. Hun er en dyktig plantefargerske. Hun jobber jevnt med å kartlegge mulige fargeplanter, har gitt ut bok om plantefarging sammen med Kari Hestnes og driver blogg om plantefarging. Les mer på hennes nettside

Tid:             

Tirsdag 27.08. kl. 18 - 21: Plukketur.

Fredag 27.09. kl. 18 – 21: Introduksjonskveld.

Lørdag 28.09 kl. 10-17 + søndag 29.09, kl. 10-16: Fargedager

Påmelding: KURSET ER FULLTEGNET
Ved spørsmål til kurset kontakt studieleder Trine Parmer, e-post: trine@parmer.no

Kursavgift må være betalt før kursstart, giro blir tilsendt etter at påmeldingsfristen er gått ut. Siste frist for avmelding senest 10 dager før kursstart. Ved avbestilling senere enn 10 dager før kursstart må kursavgift betales i sin helhet. Kursavgift refunderes kun ved sykdom.

Kurset mottar kursstøtte fra Studieforbundet kultur og tradisjon.

27. aug 2019 - 29. sep 2019

Skolekjøkkenet på Berger skole, Kjartan Veldes vei 43, Berger

Kr 1.500,- (ikke-medl. kr. 1.700)

Kalender

19 nov 2020 19:00, Sandvang, Hellaveien 234, Fjellstrand. Busstop: Svestadtoppen

Nesodden Husflidslag har fått et gløtt inn i Rannveig Glennes håndverksverden. Dørene ble åpnet inn til et lyst og trivelig arbeidsrom i en hvitmalt stue, på Nesoddens østside og med utsikt til den vakre Bunnefjorden, av en vennlig håndverkssjel.

Vi møtes hver 1. og 3. tirsdag i måneden, kl 11-14

Velkommen til en hyggelig stund med håndarbeid! Om du trenger hjelp til for eksempek Nesoddvotten, hjelper vi deg.

Denne høsten vil temamøtene være på Sandvang (Svestadtoppen) og handle om spinning og veving, i tillegg til at det også i år blir et julemøte - se nærmere beskrivelse i "Kalender". Det blir tre spennende kurs; plantefarging av stoff, småskinnkurs og hvordan lage akvarellfarger av sopp-pigment - se nærmere beskrivelse under "Lokale kurs". Håper vi ses!

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.