Rydding i skap gav gode gaver til husflidslaget.

Styret i AAHL hadde ryddet litt i skap og funnet en del saker de ville dele til lagene. Dette ble foretatt med lotteri. Arendal og omegn husflidslag var heldige å vinne 2 håndteiner og en rokk. Nå kan den som vil prøve å spinne og tvinne på håndtein.

Vertskap var Lillesand Husflidslag som hadde utstilling av mange arbeider fra Ung Husflid og god mat.

Årsmelding, regnskap, arbeidsplan så vel som budsjett gikk gjennom, uten store viderverdigheter. Valget ble som vanlig godt avholdt på grunn av stort forarbeid fra valgkomitéen. Denne gangen var Gjerstad og Bygland husflidslag valgkomité.

Etter vanlige årsmøtesaker kom smedmester Erik Gjendem og fortalte fra sitt liv som smed i inn- og utland. Det var musestille, mens Erik fortalte, kun strikkepinnene kunne høres. (Bemerkelsesverdig med husflidere samlet.) Foredraget var svært interessant, enten en foretrekker nupereller eller stål.

Kristin Tvedt Heien gjorde rede for historien til Husfliden Aust Agder AS, og hva de holder på med. Fordeling mellom bunad, garn og gaver viste at bunad utgjør stadig større del av virksomheten til butikken. Bortimot 75 % bunad, 10 % gaver og 5% garn.

Styret i AAHL hadde ryddet litt i skap og funnet en del saker de ville dele ut. Dette ble foretatt med lotteri. Arendal og omegn husflidslag var heldige å vinne 2 håndteiner og en rokk. Vår rokk har ikke hjul, men er en kjepp med haker og mothaker til ull- eller linfiber, vakkert dekorert med karveskurd.

Arendal og omegn husflidslag var representer ved Maren Helene Toften og Inga Trine Bøgh. 

Fikk du lyst til å prøve håndteinene og rokken? De ligger i lokalene våre og kan prøves ut der. Se denne fine videoen for hvordan det gjøres:

Kalender

Nyheter

Her er det nye styret som ble valgt på årsmøtet til Arendal og omegn husflidslag 11.februar 2021.

 Arendal og omegn husflidslag starter opp med møter høsten 2020, og programmet er klart, med forbehold om mulige endringer.

Vi følger gjeldende smittevernregler, og deltakere på møtene må registreres med navn og telefonnummer.

Vi har gode og romslige lokaler, og ønsker velkommen til møter og kurs. Ta med egen kopp!

Første møte er torsdag 13.august kl.18:00 på Olsens handelsgartneri, Østre Tromøyvei 348, Kongshavn, Tromøy. Påmelding tlf.482 93234 ved Inga Trine Bøgh. Kaffe, kake, lotteri. Ta med kopp!

Vi håper alle har hatt en fin påske.  Dessverre må vi avlyse april-møtet, men håper å kunne ta igjen temaet med tid og stunder.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.