100 ganger hurra for Kristen Frøyna!

Den 14. november 2015 ble 100-årsdagen til tidligere sløydlærer og husflidsnestor Kristen Frøyna fra Søndeled i Risør feira. Aust-Agder husflidslag, Husfliden Aust-Agder og Norges Husflidslag stiller seg i gratulantenes rekker.

Ordfører Per Kristian Lunden var der og gratulerte på dagen, og over ser dere jubilanten sammen med ordføreren - også han berømmer den formidable innsatsen Kristen har lagt ned for husflidsbevegelsen gjennom det som må sies å være en god mannsalder!

Kristen Frøyna var formann i fylkeslaget sammenhengende i 21 år – og han satt i fylkesstyret helt fra 1955 til 1979.  Han jobbet særlig for kurs i mannlig husflid – og la stor innsats ned som kurslærer i horn- og beinarbeid, tinnarbeid og ikke minst med treskjæringskurs rundt i hele fylket.  I hans ledertid ble det både arrangert landsmøte i Aust-Agder, og store utstillinger. Som fylkesleder hadde han også eieransvar for utviklingen av Husfliden i Arendal - som lever i beste velgående i våre dager. 

Kristen Frøyna var også pådriver for Norges Husflidslag sitt kjøp av Holmen Gård i 1976. Han så potensialet i stedet og ønsket et nasjonalt løft for å ta vare på og videreutvikle kursvirksomheten. Han gikk så langt at da det dro ut med handelen, sier historien, at ha tilbydde å låne de kjøpesummen rentefritt. Holmen er i dag historie men oppfylte i mange år mange ildsjeler og entusiasters behov for kompetanseheving og inspirasjon.

Kristen Frøyna er fortsatt aktiv som produsent av husflidsarbeider og følger med i alt som skjer som aktiv leser av dagsavisene lokalt og regionalt. Frøyna har fått Norges Husflidslags æres- og fortjenestemedalje i gull i 1985 og han fikk Risør kommunes kulturpris i 1994. Vi stiller oss i gratulantenes rekker, Kristen – og ønsker et godt nytt-husflidsår til et høyt aktet æresmedlem i Norges Husflidslag!

Etter syv år i styret, fem av disse som leder av Aust-Agder Husflidslag, takker Bente Hove Lyding for seg og gir lederrollen videre til nyvalgte leder, Arne Gryting.  

Bygland husflidslag arrangerer ei helg fullspekka av handarbeid, kunnskap, inspirasjon, kreativitet, hyggelig samvær og klirrande strikkepinner og nåler.

For informasjon om kursa: www.lusogloye.com

Det inviteres til årsmøte på Møglestu gård, Lillesand den 9. mars. 

Kalender

Nyheter fra lokallagene

 Arendal og omegn husflidslag starter opp med møter høsten 2020, og programmet er klart, med forbehold om mulige endringer.

Vi følger gjeldende smittevernregler, og deltakere på møtene må registreres med navn og telefonnummer.

Vi har gode og romslige lokaler, og ønsker velkommen til møter og kurs. Ta med egen kopp!

Første møte er torsdag 13.august kl.18:00 på Olsens handelsgartneri, Østre Tromøyvei 348, Kongshavn, Tromøy. Påmelding tlf.482 93234 ved Inga Trine Bøgh. Kaffe, kake, lotteri. Ta med kopp!

Vi håper alle har hatt en fin påske.  Dessverre må vi avlyse april-møtet, men håper å kunne ta igjen temaet med tid og stunder.

Er du glad i å brodere?

Arendal og omegn husflidslag starter opp en broderigruppe høsten 2019.

Hva skjer i lokallagene

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.