Ønsker du å motta informasjon fra oss? Send oss ditt mobilnummer til elverum.husflidslag@gmail.com eller i melding på Facebook. 

Vår Facebook-side oppdateres regelmessig og er åpen for alle. Du behøver ikke være bruker av Facebook for å gå inn og se informasjon om oss: https://www.facebook.com/elverumhusflidslag/

Elverum Husflidslag arbeider for å fremme nærhet til røttene, nærhet til naturen, glede over skaperevne, glede over godt håndarbeid og glede over mangfold.

Historien

Historien til Elverum Husflidsforening starter allerede ved et dannelsesmøte på Korsbakken 4. februar 1889, etter initiativ fra Helge Væringsåsen. Foreningen ble konstituert og lover ble nedtegnet, men arbeidet opphørte etter bare 2 møter samme år.

Først 18 år senere, den 22. juni 1907 ble Elverum Husflidsforening stiftet med prost Borchgrevink som formann. Kun 2 damer var med i styret, Valborg Christiansen (nestleder), og Ingeborg Svenkerud. De andre var O. Gillebo, T. Ødegaarden, Sigurd Nergaard og Johan Røkke.

Elverum husflidsforening startet med en omfattenede kur -og opplysningsvirksomhet, med et eget utsalg som mål. I 1919 deltok foreningen for første gang i en utstilling med tekstil og tegerarbeider. Denne var på Domkirkeodden på Hamar. Først i 1927 våget foreningen å lage sin egen utstilling. Den ble vist i Elvarheim, og ble en suksess, med over 4000 besøkende over 3 dager. Dermed vedtok styret å arrangere et utsalg av varer under mart`n året etter. Utsalget fikk plass i St. Olavsgate.

Dette var den spede start på en forening som har vokst seg stor, med eget stort utsag, og 75 medlemmer. Les forøvrig historieboken som kommer ut i forbindelse med 100 års jubileet.

Kalender

Nyheter

Fra januar 2018 har vi egne lokaler i Grindalsvegen 14.

Oppdatert informasjon om Elverum Husflidslag finner du ved å følge linken:

https://www.facebook.com/elverumhusflidslag/ 

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.