Arkiv

Bømlo Husflidslag har utnevnt to æresmedlemmer, den ene er Ågot Innvær

Bømlo Husflidslag har utnevnt to æresmedlemmer, den ene er Agnes Madsen

Nyhet: Gjenåpning av vår strikkekafè - nå i Gaffel & Vaffel Kulturhuscafè i Bømlo Kulturhus på Svortland.  En hyggelig kafe med god mat, der vi sitter i annen etasje en torsdag i mnd.

Hovedbasen vår er fortsatt Husflidstovo - Gamleskulen på Sakseid, Finnås

Kofteutstilling på Husflidsdagen, lørdag 7. nov. 2015 fra kl. 10 i Festsalen i Bømlo Rådhus.

Bømlo husflidslag sin årlige store dag der vi inviterer alle til å stikke innom og se utøvelse av spennende, nesten glemte husflidsteknikker - med tilbud om å prøve selv! I år har vi kofteutstilling - alle velkomne til å levere inn kofter fredag 6. nov. fra kl. 17 i Festsalen i Bømlo Rådhus sammen med en historie knytta til kofta.  Besøkende får mulighet til å stemme på det de synes er den fineste kofta / kofta med best historie.  Premiering til eier av den kofta som får flest stemmer + at det blir trukket en premie blant de som har stemt.

Ung Husflid gruppa starter onsdag 9. sept., det samme gjelder knipletreffene.  Lørdag 12. sept. tilbyr vi plantefargingskurs (navlelav og steinlav).  Spinneringen (spinne på håndtein og rokk) starter tirsdag 22. sept..  Fra tirsdag 13. okt. tilbyr vi 12-timers kurset "Bli venn med symaskina".  Lørdag 7. nov. arrangerer vi vår tradisjonelle Husflidsdag i Festsalen på Rådhuset (Svortland).  Full oversikt over aktivitetene finner du i Kalenderen på sida vår.

Vi hadde gleda oss lenge til knipletreffet.  Hyggelig at det kom deltakere fra Voss, Bergen og Stavanger i tillegg til de fra vårt eget lag.  Bømlo Husflidslag arbeider med å spre kunnskap om teknikken knipling, slik at den etter hvert kan fjernes fra lista vår over rødlista (utryddingstrua) teknikker.

Tirsdag 31. mars 2015 fikk Bømlo Husflidslag hyggelig besøk av Antje González fra Spania, grunnlegger og utgiver av Lace Magazine Vuelta y Cruz/ Twist and Cross.  Hun kom sammen med mann og datter.  Det var spinnering i Husflidstovo denne tirsdagen.  Så mens noen av oss var ivrig opptatt med kniplingenes hemmeligheter heiv Antjes mann og datter seg med i i spinneringen og kom godt i gang med både å karde ull og spinne på håndtein.

Tre husflidslag i Sunnhordland samla for å dele kunnskap om de teknikkene de har valgt å arbeide med, for å hindre at teknikkene forsvinner. Har satsa på å redde både knipling og nupereller, farging med steinlav, strikking av Fitjarkast (sjal), nålbinding, toving.

Bømlo Husflidslag tror knipling, nålbinding og spinning på håndtein og rokk er husflidsteknikker i fare for å bli glemt.  Derfor vil medlemmene i laget bli så flinke som mulig i disse teknikkene og deretter lære bort, bl.a. til Ung Husflid gruppa vår.

I dag, 29/1-2015 kom det en interessant artikkel i lokalavisa vår, Bømlo-Nytt. Bakgrunnen er at Bømlo Husflidslag for tida holder kurs i nålbinding, en av husflidsteknikkene som er raudlista, dvs. utryddingstrua. 

Kalender

Nyheter

Lyst til å bli med i ung husflid? 

Artikkel i Bømlo Nytt 10.10.2018

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.