Nybegynnerkurs sying av bekledning

Nybegynnerkurs med Gunnvor D. Bergsvåg, Mia.Mi syloftet 

Kurset er et nybegynner kurs innen bekledning og passer for dei som ikke har sydd, til sydd litt fra før eller dei som trenger enn oppfriskning.

Vi skal lære hvordan man tegner av mønster til mønsterark og klippe ut i riktig trådrettning samt hvordan overføre merker fra mønster til stoff. Går også igjennom hvilke sømmer man skal bruke til dei ulike stoffene. 

VIl også gå igjennom dei  mest brukte bekledningsstoffene og deltakerene får her med seg en prøve så dei lettere finner riktig type stoff til senere prosjekter.

Underveis vil eg også gå igjennom hvordan man lett kan forandre et mønster og også gå igjennom lettere tilpassning hvis et plagg/mønster ikke passer.

Har også laget en kurshefte der er det bl.a beskrevet enkelte ord og uttrykk innen syverden, nåler og nålebruk,  mest brukte stoffer og hva dei blir brukt til, hvor man kan få kjøpt stoff og mønster på nett,

Lokalt har vi Tonje stoff og symaskiner som ligger på Kalandseidet og i Jon Smørsgt i Bergen sentrum og stoff og stil i Arna, Ull på rull (janusull) har også et utsalg av ull, denne ligger i Arna på Espeland. 

Det man må ha med er:

  • symaskin med fotpedal og strømkabel
  • ekstra nåler til symaskin
  • Målebånd​Sprettekniv​Div sakser, 1 til å klippe stoff, 1 til å klippe mønster, og liten til å klippe tråder ol med
  • ​Linjal​Mønsterark​Merkepenn til å merke av på stoff med ( noen går av i vask og noen forsvinner av seg selv etter noen timer)​
  • Knappenåler
  • ​Synål​
  • 2 til 3 meter med jerseystoff
  • 1 m med ribb

Er det noe man lurer på er det bare å ta kontakt på tlf eller på messenger.

Mvh

Gunnvor D. Bergsvåg

Mia.Mi Syloftet

93062228

Kalender

Nyheter

Kjære medlemmer!
Det blir ingen «Basar» i høst, men vi skal selge loddbøker, som trekkes 27 oktober.

Anne Bårdsgårds har utgitt en ny bok Selbumønster som lanseres 15. augustDette er ei vakker bok som står i stil med sin forgjenger, Selbuvotter (2016). Begge bøkene fyller ut bildet av strikketradisjonen i Selbu, og sammen danner de et enestående mønsteroppslagsverk.

 

 

Os Husflidslag håper at basaren kan gå av stabelen som planlagt i høst og til det trengs det gevinster! 

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPrivacy

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.