Nybegynnerkurs sying av bekledning

Nybegynnerkurs med Gunnvor D. Bergsvåg, Mia.Mi syloftet 

Kurset er et nybegynner kurs innen bekledning og passer for dei som ikke har sydd, til sydd litt fra før eller dei som trenger enn oppfriskning.

Vi skal lære hvordan man tegner av mønster til mønsterark og klippe ut i riktig trådrettning samt hvordan overføre merker fra mønster til stoff. Går også igjennom hvilke sømmer man skal bruke til dei ulike stoffene. 

VIl også gå igjennom dei  mest brukte bekledningsstoffene og deltakerene får her med seg en prøve så dei lettere finner riktig type stoff til senere prosjekter.

Underveis vil eg også gå igjennom hvordan man lett kan forandre et mønster og også gå igjennom lettere tilpassning hvis et plagg/mønster ikke passer.

Har også laget en kurshefte der er det bl.a beskrevet enkelte ord og uttrykk innen syverden, nåler og nålebruk,  mest brukte stoffer og hva dei blir brukt til, hvor man kan få kjøpt stoff og mønster på nett,

Lokalt har vi Tonje stoff og symaskiner som ligger på Kalandseidet og i Jon Smørsgt i Bergen sentrum og stoff og stil i Arna, Ull på rull (janusull) har også et utsalg av ull, denne ligger i Arna på Espeland. 

Det man må ha med er:

  • symaskin med fotpedal og strømkabel
  • ekstra nåler til symaskin
  • Målebånd​Sprettekniv​Div sakser, 1 til å klippe stoff, 1 til å klippe mønster, og liten til å klippe tråder ol med
  • ​Linjal​Mønsterark​Merkepenn til å merke av på stoff med ( noen går av i vask og noen forsvinner av seg selv etter noen timer)​
  • Knappenåler
  • ​Synål​
  • 2 til 3 meter med jerseystoff
  • 1 m med ribb

Er det noe man lurer på er det bare å ta kontakt på tlf eller på messenger.

Mvh

Gunnvor D. Bergsvåg

Mia.Mi Syloftet

93062228

Kalender

Nyheter

NB! Ny dato for årets basar er 09.11.2021

Styret planlegger årsmøte i ny form grunnet Covid 19. Dato for årsmøte er ikke fastsatt, informasjon vil følge så snart dato og hvordan det skal gjennomføres er på plass.

Det bes om at saker til årsmøte sendes til Styret innen 15.01.

Alle medlemmer vil bli underrettet via e-post og denne forespørselen vil også bli lagt ut på FB

Det nye året startet med høye smittetall for Covid-19 og strenge tiltak både nasjonalt og lokalt. For Yrkesstova betyr det at ingen aktivitet vil bli gjenopptatt og fortsatt stengte dører.

Det foregår likevel arbeid i kulissene, styret arbeider med en årsmelding.  Det planlegges også kurs i kvitsøm til våren. 

Skulle det være noen som har gode ideer til nye og spennende møtearenaer eller aktiviteter som kan gjennomføres uten smittefare bes de ta kontakt med Judith Andersen på 90030979 eller messenger.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.