Lyst å strikke nye votter? Lyst å lære tvebandflette som du ser på den fine trondhjemsvotten (med hus) her? Rauma Husflidslag presenterer flere votteoppskrifter på åpent møte f.k. onsdag kl 1800 i Husflidskjelleren , Åndalsnes Bedehus: Gratis inngang, kaffe med noko attåt og et lite lotteri. alle hjertelig velkommen.

Vi syr og strikker dokkeklær på åpent møte i Husflidskjelleren onsdag 19.febr. kl 1800. Vi har mønster og modeller. Ta med stoff eller velg fra vårt lager. Ta gjerne med egen symaskin. Utlodning og enkel bevertning. Alle hjertelig velkommen.

irsdag 11. februar starter Rauma Husflidslag Heklegruppe en ÅPEN studiering i Overlay Crochet (Lag-på-lag-hekling) i Husflidskjelleren på Åndalsnes Bedehus.

Både nybegynnere og viderekomne er velkommen, og det er ikke noe krav om medlemskap i Norges Husflidslag. Vi møtes hver tirsdag kl 19.00 – 21.30 helt frem til sommeren. Er du interessert er det bare å komme og hekle med oss! Vi har noen oppskrifter men ta gjerne med egne om du har.

Første samling du blir med på er gratis, for å bli kjent med studieringen! Blir du med videre betaler du kr 50 per gang inkludert kaffe/te.

Kommunikasjonen rundt studieringen foregår i Facebookgruppen Rauma husflidslag: Heklegruppe. Meld deg gjerne inn!

Vi vil starte en studiering der vi skal hekle Dandalion Mandala som vises på bildet. En studiering egner seg godt for det: vi skal være flere og hjelpe hverandre! Mer info finner du nederst i meldingen. 

 

Innspill vi trenger for å legge til rette for de fleste. 

  1. Er denne studieringen interessant for deg?
  2. Hva trengs for at du skal bli med?
  3. Hvilket tidspunkt? 
  4. Når ønsket du at vi starter med studieringen? 

Skriv svarene i kommentarfeltet eller via PM eller ta kontakt med studieleder Jorun Kilskar Næss på tlf 41038348. På forhånd takk for gode innspill!

Info
Teknikken som brukes i Mandalaen heter Overlay Crochet (lag-på-lag-hekling). Poenget med overlay crochet er å lage en bakgrunn med enkle masker (vanligvis fastmasker), og så hekle lange, mer avanserte masker som (varianter på) stav, dobbeltstav, trippelstav over disse. Du bør kunne grunnleggende hekling.

Hvis denne mandalaen ser litt avansert ut men du har lyst til å prøve, kan du starte med Circles of the Sun av samme designer. Det ligger gratis på nett (på engelsk). Ved nok interesse kunne vi organisere et kort kurs (en morgen, ettermiddag eller kveld) for å komme i gang med teknikken. Det anbefales å øve på alle "circles" før du starter med mandalaen.  Studieringen organiseres fordi vi synes det er både spennende å lære og hekle mandalaen, og det er så hyggelig og koselig å gjøre det i lag med andre!

Onsdag 4. des kl 18 er det åpent julemøte I Rauma Husflidslag på Husflidskjelleren på Åndalsnes Bedehus Vi lager engler av heklede serviettringer. Du har kanskje noen liggende som ikke har vært brukt på lenge? Hvis ikke kan du få kjøpt til kr. 10. Det blir ellers innslag om juletradisjoner, kaffekos og en liten utlodning .Alle hjertelig velkommen!

Tradisjonen tro arrangerer vi strikkekafe i samarbeid med Rauma Ullvarefabrikk som presenterer sine nyeste

modeller. Dette foregår onsdag 30. oktober kl 1800. Det er åpen butikk i pausen, hvor det også blir utlodning og bevertning.

Alle hjertelig velkommen.

Rauma Husflidslag har ÅPEN samling i Husflidskjelleren i morgen onsdag fra kl 1800. Vi binder enkle fiskefluer. Veiledning av Geir Aslaksen. Enkel servering og et lite lotteri. Parkering og inngang bak Åndalsnes Bedehus. Har du eget bindeutstyr så ta det gjerne med. Alle er velkommen. Gratis.

Lefsekurs

Igjen har du sjansen til å lære a bake Rigmors sprø, søte fettbrød, bakt ut i mel med litt sukker som gir en nydelig karamellisert overflate.I tillegg får du bake Anne Kristins spesial, ei fantastisk rømmelefse som fryses påsmurt. Og selvfølgelig den klassiske bløytalefsa.  Kurset går starter fredag 22. nov kl 17 og fortsetter kl 9 på lørdag. Stedet er skolekjøkkenet på Åndalsnes ungdomsskole. Pris: Kr 700, medlemmer i Rauma Husflidslag kr. 500. Påmelding i tlf 41038348 eller jorun.naess@hotmail.com innen 31. okt.

Det er Martha Skjold har designet votten. Hun vant 2. premie i en vottekonkkurranse som ble arrangert på Folkemuseet i 1993. Sølvi Kittang Alnes har strikket svært mange slike par, og vil lære oss kunsten på åpent møte i Rauma Husflidslag onsdag 2. okt. kl 1800 i Husflidskjelleren på Rauma Bedehus. Som vanlig enkel bevertning, utlodning og gratis inngang. ALLE HJERTELIG VELKOMMEN.

Da er det endelig høst, og tid til et spennende heklekurs på Rauma Husflidslag sin kjeller!

10. september kl 19.00 starter vi med heklekurset «Lær deg å hekle lag-på-lag, og lag deg en pute!». Vi bruker prosjektet "Circles of the Sun" designet av Lilla Bjorn Crochet World.

Pute kan bli en veldig fin julegave! Eller hekle flere julegaver ved bruk av mønstret!

Vi tilbyr to varianter innenfor heklekurset:

• 10 samlinger der vi skal hekle 9 forskjellige ruter, og avslutter med kanten rundt de 9 rutene.

• 3 samlinger, du velger selv hvilke kvelder du blir med. Du lærer deg å hekle lag-på-lag-teknikken. Du får med deg 3 forskjellige ruter som f.eks kan brukes til pute, klut, (glass)brikker, teppe, veske.

Vi holder kurs hver tirsdag fra 10. september t.o.m. 19. november kl 19.00 - kl 21.00 (ingen kurs i høstferie).

Prisen for 10 samlinger: 500 NOK/ 400NOK for medlemmer i husflidslag og ungdommer

Prisen for 3 samlinger: 200NOK/ 150NOK for medlemmer i husflidslag

Er du interessert? Bli gjerne medlem i Facebookgruppen "Rauma husflidslag: heklegruppe".

Her får du oppdateringer om heklegruppen, info om kurs og prosjekter, og det er lav terskel for å stille spørsmål.

Påmelding: send en melding til Mariken, 40080461, eller via PM. Oppgi "navn - 10 eller 3 samlinger - medlem i HFL eller ikke, telefonnummeret, epostadresse". Betaling ordnes senere.

Rauma Husflidslag har nettopp avsluttet et vellykket kurs i tre forskjellige hekleteknikker: mosaikk, corner-to-corner og overlay crochet (lag-på-lag-hekling), med et lekkert sjal som resultat.

Alle damer er godt fornøyde med læringsutbyttet de har hatt, og alle ønsker å lære mer om lag-på-lag-hekling. 

Til høst starter vi et kurs for å lære å hekle lag-på-lag-ruter. Det er åpent for alle som kan hekle luftmasker, fastmasker og staver. For å tilby kurset etter ulike behov  kommer vi til å tilby to forskjellige "pakker". "Hekle en pute med 9 ulike lag-på-lag-ruter", er pakke 1. Det blir i alt 10 eller 11 samlinger. Vi tilbyr også pakke 2: "Lær deg å hekle lag-på-lag-hekling" som gir deg mulighet til å bli med på 3 av samlingene etter eget behov. 

 

BLI MED PÅ ARTIG HEKLING. 

 

Nærmere opplysninger om opplegget kommer seinere. Er du interessert kan du allerede nå melde deg på Facebook-gruppen: "Rauma husflidslag: Heklegruppe".

Førstk. onsdag får Rauma Husflidslag besøk av Randi Hole som vil vise trykking på ullstoff. På bildet ser du ei lekker pute som Randi har laget. Du kan få kjøpt stoff på møtet. De samme trykkblokkene kan brukes på skinn. Vi har mønster til votter og tøfler og skinn hvis du vil arbeide med dette materialet. Gratis inngang. Kaffe og utlodning.

ALLE HJERTELIG VELKOMMEN.

Med våren kommer godt lys og ideelle forhold for brodering av bunadskjorte. Sølvi Kittang Alnes vil hjelpe deg med oppstart og oppfølging uansett hvilken modell du velger. Vi starter med et utforpliktende info-møte onsdag 20. mars kl 1800 i Husflidskjelleren på Åndalsnes bedehus.

Første vanlige kurskveld blir 9. april. Så følger 3 samlinger til i vår og 3 til høsten.

Bli en tradisjonsbærer! Skjortebrodering er ikke vanskelig. Det krever bare tid og nøyaktighet.

Vrangbord, kvare, brott. Det fins mange navn for starten på en vott eller en sokk. Du kan lære en ekstra god variant på åpent møte i Husflidskjelleren på Rauma Bedehus Rauma Husflidslag den 13.mars kl 1800. Kaia Smedmoes brott er strikket med to tråder med en spesiell teknikk som gjør den elastisk, stødig,  varm og vakker. Ta med pinner og garn i to farger. Gratis inngang. Kaffe/te. Utlodning. ALLE HJERTELIGVELKOMMEN.

Har du heklet litt før og har lyst til oppfriske og utvide ferdighetene? Rauma Husflidslag og Mariken Barents vil holde et kurs som følger opplegget på Lilla Bjørns's Crochet World sin hjemmeside. Annen hver uke blir det lagt ut en mønsterdel som kursdeltakerne hekler. Du får lære nye, effektfulle teknikker. Tre erfarne heklere hjelper deg på vei.
Kurset har 10 samlinger og går annenhver tirsdag kl 1930-2200 i partallsuker.

Kursavgift er kr. 300 for medlemmer av husflidslag og de som er under 19 år, og kr. 500 for andre.
Uforpliktende orienteringsmøte i Husflidskjelleren på Åndalsnes Bedehus 8. januar kl 19.30.

ALLE OVER 14 ÅR SOM VIL LÆRE MORSOM HEKLING ER HJERTELIG VELKOMMEN.

Førstkommende onsdag kan du lære nålebinding, som er en av de eldste håndarbeidsteknikkene i Norge. Ta med deg litt ullgarn og ei ryenål uten bøy, hvis du har. Ei grov, butt stoppenål går også bra. Du kan også låne nål. Berit Mette Mittet Bøe viser teknikken på  åpent møte i Husflidskjelleren på Åndalsnes Bedehus kl. 1800. Gratis inngang. Kaffe/te. Utlodning.

Nålebinding er en håndarbeidsteknikk hvor man bruker en flat nål, gjerne laget av tre eller bein, og tråd av ren ull. Man nålebinder ved å lage en løkke og dra nål og tråd gjennom. Knuten som blir dannet blir ikke strammet, men danner den neste løkken. Maskestørrelsen avgjøres av størrelsen på tommelen. Man nålebinder oftest i ull ettersom man skjøter på en ny tråd ved toving. Nålebinding gir et mer slitesterkt resultat enn strikking, men er noe mer tidkrevende. Teknikken kan blant annet brukes til å lage sokker og votter. Nålebinding fungerer godt med korte stykker av garn. Basert på dette, mener forskerne at teknikken kan være gammel, ettersom kontinuerlige lengder av garn ikke er nødvendig. (Wikipedia)

Mange liker lammerull, men ikke alle er sikre på teknikken. På åpent møte i Rauma Husflidslag i Husflidskjelleren på Åndalsnes Bedehus førstkommende onsdag kl 1800 går vi gjennom metoden.. Vi viser sying og surring av rull. Hvis du vil lage din egen rull, tar du med deg ingredienser,  stoppenål og ei skjærefjøl til å arbeide på.

Hvis du bare vil se på, er det helt greit. Uansett er det fint med et strikketøy.

Det blir kaffepause med smaksprøve og kringle. Gratis adgang for alle. Utlodning.

Oppskrift:

Stor rull:

2 slagsider

500 gr lammebog til innlegg

1pose Fårerull Krydder. (Bunnpris Øran

Liten rull

Halv mengde

Trenger du litt støtte fordi du i startgropa når det gjelder bruk av symaskin? Eller vil du bare oppleve hvor koselig det er å sy i lag? På førstkommende onsdag slår Rauma Husflidslag et slag for miljøet og syr handlenett. Du får hjelp med framgangsmåten. Vi har stoff og noen symaskiner hvis du ikke har med selv. Møtet er gratis og åpent for alle. Enkel bevertning og utlodning. Vi starter klokka 18 og holder til i Husflidskjelleren på Åndalsnes Bedehus. Dette er ikke «Det store symesterskapet» dette er bare «Gøy med symaskin.»

Har du smakt Rigmors sprø, søte fettbrød, bakt ut i mel med litt sukker som gir en nydelig karamellisert overflate? Nå har du sjansen til å lære å lage dem selv. I tillegg får du bake Anne Kristins spesial, ei fantastisk rømmelefse som fryses påsmurt. Og selvfølgelig den klassiske bløytalefsa.  Kurset går starter fredag 2. nov kl 17 og fortsetter kl 9 på lørdag. Stedet er skolekjøkkenet på Åndalsnes ungdomsskole. Påmelding i tlf 41038348 eller jorun.naess@hotmail.com innen 27. okt. 

Vi syr store og små skinntøfler på Åpent møte onsdag 10. okt kl 1800 I Husflidskjelleren på Åndalsnes bedehus. Vi har skinn og mønster hvis du ikke har noe selv. En gammel skinnkåpe er et fint utgangspunkt. Enkel bevertning og utlodning. Alle hjertelig velkommen.

Kalender

Nyheter

Lyst å strikke nye votter? Lyst å lære tvebandflette som du ser på den fine trondhjemsvotten (med hus) her? Rauma Husflidslag presenterer flere votteoppskrifter på åpent møte f.k. onsdag kl 1800 i Husflidskjelleren , Åndalsnes Bedehus: Gratis inngang, kaffe med noko attåt og et lite lotteri. alle hjertelig velkommen.

Vi syr og strikker dokkeklær på åpent møte i Husflidskjelleren onsdag 19.febr. kl 1800. Vi har mønster og modeller. Ta med stoff eller velg fra vårt lager. Ta gjerne med egen symaskin. Utlodning og enkel bevertning. Alle hjertelig velkommen.

irsdag 11. februar starter Rauma Husflidslag Heklegruppe en ÅPEN studiering i Overlay Crochet (Lag-på-lag-hekling) i Husflidskjelleren på Åndalsnes Bedehus.

Både nybegynnere og viderekomne er velkommen, og det er ikke noe krav om medlemskap i Norges Husflidslag. Vi møtes hver tirsdag kl 19.00 – 21.30 helt frem til sommeren. Er du interessert er det bare å komme og hekle med oss! Vi har noen oppskrifter men ta gjerne med egne om du har.

Første samling du blir med på er gratis, for å bli kjent med studieringen! Blir du med videre betaler du kr 50 per gang inkludert kaffe/te.

Kommunikasjonen rundt studieringen foregår i Facebookgruppen Rauma husflidslag: Heklegruppe. Meld deg gjerne inn!

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.