HÅNDVERKSDAG VED RAUMA ULLVAREFABRIKK LØRDAG 2. JUNI KL 1230.

Rauma Husflidslag tar imot 150 landsmøtedeltakere og alle interesserte til en presentasjon av lokalt håndverk. Rauma spelemannslag og Leikarrangen starter programmet som bl.a består av

  • dreiing
  • treskjæring
  • skyting med pil og trad.bue
  • bunadbrodering
  • smykkekunst
  • Ung Husflid
  • potetkakesteiking
  • quilting

Det blir salg av produkter fra Haun Håndlaga, raumavotten og fettbrød. I tillegg har butikken mange gode tilbud denne dagen

ALLE HJERTELIG VELKOMMEN

Rauma Ullvarefabrikk i samarbeid med Rauma Husflidslag arrangerer strikkekafe i butikklokalet på Veblungsnes mandag 12. februar kl 1800. Det blir presentasjon av årets modeller. Butikken er åpen slik at man kan kjøpe garn. Vi byr på hjembakte kaker og kaffe/te. Gratis inngang, men vi har et lotteri med fine gevinster fra bedriften. Alle hjertelig velkommen

Rauma Husflidslag arrangerer kurs i redesign. Rose Marie Jonassen vil gi oss tips om hvordan vi kan bruke plagg vi har til å skape noe helt nytt. Kanskje blir det ei ny skjorte, ei pute eller ei veske? Her får fantasien fritt spillerom. Kurset går over to kveldsøkter på 3 timer hver. Datoene er 7. og 14. februar. Lisbeth Morstøl tar imot påmeldinger i tlf. 41607668. Kurset koster kr. 200,-

BUNADKURS

Rauma Husflidslag vil arrangere kurs i brodering av bunad i vår. Lærere blir Sølvi Kittang Alnes og Ragna Bø som begge har lang erfaring med bunadssøm, og har brodert mange forskjellige modeller som bolsøy-, rødven-, vågstrand-, romeriks og sunnmørsbunad. Derfor vil det bli mulig å få opplæring i det mønsteret som kursdeltakerne ønsker. Opplæringen vil bli tilpasset den enkeltes ferdigheter. Kurset starter med et uforpliktende orienteringsmøte i januar, som vil bli annonsert i Åndalsnes Avis. Det vil bli en kurskveld i måneden over ca et år. Dersom det er et ønske, vil Husflidslaget seinere holde kurs i montering og skjortebrodering.

Lefser er ikke bare julemat. De passer godt til tapas og andre småretter. Nå blir det LEFSEKURS den 20-21 oktober på Åndalsnes Ungdomsskole. Du får lage 3 forskjellige sorter. Vi starter opp på fredag kl. 17 og lørdag kl. 9. Lærer er Rigmor Malones. Prisen er kr 600 og kr 500 for medlemmer. Påmelding til Jorun på telefon 41038348 innen 15. oktober.

Den årlige vårturen går til Vårsetra i Innfjorden den 22. mai. Fra Åndalsnes tar vi  sikte på å komme oss gjennom tunnellen før den stenger kl 18oo.

Menyen blir spesiell i år: Sekkjepåse og kake! Geir Aslkaksen vil friske opp seljefløytekunnskapene våre. Nærmere opplysninger kommer seinere.

På neste møte i Rauma Husflidslag,  den 29. mars kl 1800,  kan du lære å lage et stativ til en bukett ved hjelp av bjørkekvister. Stativet kan pyntes som du vil. Du kan bruke det om igjen til jul- og sommerbuketter. Ta med noen tynne bjørkekvister og ei hagesaks. Og påskepynt hvis du vil. Vi har ellers det du trenger. Blomstene kjøper du seinere og stikker nedi. Gratis adgang. Kaffe. Utlodning. ALLE HJERTELIG VELKOMMEN.

På møtet onsdag 15. mars kl 1800 vil vi utforske symaskinens funksjoner. Hvordan stopper vi? Hvordan syr vi i en knapp? Hvilke funksjoner kan brukes til quilting? Ta med deg symaskinen din eller lån en av Rauma Husflidslags singermaskiner. Gratis adgang. Utlodning. Kaffe. ALLE HJERTELIG VELKOMMEN.

Sekkjepåse er en velkjent rett på våre kanter. Men hvor mange har egentlig smakt det? Og hvem kan lage det? I hvert fall kokk Aud Alise Slemmem som jobber på Isfjorden og Åndalsnes sjukeheim! Hun vil vise oss kunsten og la oss smake i Husflidskjelleren på Rauma Bedehus onsdag 1. mars kl 1800. Alle hjertelig velkommen!

Onsdag 15.februar kl. 1900 er alle velkomne i Remmembutikken for å se hvordan Tone Brit Sandsmark pusser opp et møbel. Vi har kjøpt en kommode på ÅIFs gjenbruksbutikk og vil få se hvordan den kan forandres slik at den passer i et moderne miljø. Lisbeth Vik kommer også og vil vise oss hvordan man enkelt kan sy sofaputer m.m. 

Rauma Husflidslag har vært så heldig å få Frode Misund til å holde knivkurs på Åndalsnes Ungdomsskole på nyåret. Vi starter 16. januar og holder på 10 mandager framover fra klokken 1800 til 2100. Deltakeravgiften er 1800 kroner. Nå har du  sjansen til å lage en helt spesiell kniv til deg selv eller noen andre du har lyst til å gi en unik gave. 

Meld deg på i tlf. 41038348 eller  med en epost  til jorun.naess@hotmail.com

10 jenter hadde meldt seg på kurs i søm av olaskjørt og pjoning. Mønsteret var hentet fra et Burda-blad, og siden vi hadde laget en modell som jentene prøvde, fikk vi raskt en ide om hvilke forandringer som måtte gjøres. Vi la mønsteret på stoffet mens jentene så på, og så tegnet de sømlinjer og klippelinjer med skredderkritt og klipte ut delene selv. Det ble en del venting under prøvinga, og da var pjoninga god å ty til mens en ventet på tur. Fire voksne på 10 jenter var nok i minste laget, men med så motiverte og SNILLE lærlinger, gikk det fint. Glidelås med blondekant ble montert, linning med borrelås likeså. Både voksne og barn gjorde feil og sprettekniven var en nyttig hjelper. En stor fordel da at denim er solid og tåler røff behandling. Til slutt var det det bare å legge opp. Vi satte tverrnåler og sydde over dem. Tråkling var nødvendig på glidelåsen og i sidesømmene før prøving, ellers ville vi at jentene skulle arbeide raskt og bli ferdig på de 10 timene kurset varte, og det holdt så vidt. Skjørtene ble fine og jentene var fornøyde, og vi voksne har gjort oss nyttige erfaringer. Neste gang vil vi være flere voksne og produktene skal være mindre avhengige av personlig tilpasning. Vi vil i hvert fall fortsette med barnegruppe, for det er GØY.

Når en endelig er ferdig med kofta, kommer de virkelige problemene for mange, nemlig montering av ermer og  knappestolper, opp-plukking av masker ved halskanten og sammenmasking på skuldrene. Det er skummelt å klippe i noe som rakner så lett. Alle dette får vi forklart og demonstrert onsdag 9. november kl 1800 på Husflidskjelleren, Åndalsnes Bedehus. Randi Hole vil vise oss forskjellige teknikker, og selvom du synes du kan det meste av dette, er det sikkert noe å lære. Velkommen til hyggelig husflidssamvær med undervisning, kaffe og utloding.

BUEKURS I OKTOBER 
Som dere kanskje har lest tidligere, så skal vi arrangere kurs hvor deltakerne skal lage hver sin bue. Det er ikke snakk om å finne en brisk/eine og sette på en streng. Geir Aslaksen forklarer nærmere:"Jeg har med utvalgte og tilskjærte emner i ask, med et pålimt midtstykke som skal utformes til håndtak med en utskjært pilhylle mot midten av buen. Dette gjør at pilen går rett framover og ikke til venstre. 
Flamsk flettet streng skal vi også lage. Godt laget er en slik bue verdt omk. 2000kr. Deltakerne får selv velge hvor kraftig og stor buen skal bli, til barn eller voksne. Deltakeravgift kr 800, + 500 for bueemnet og strengmateriale.
Satser på ons 26/10, lørdag 29/10 og ons 2/11" Påmelding til Geir Aslaksen ved sms til 926 08 603.

Strikkekafeen den 5. oktober på Rauma Ullvare vil foregå i butikklokalet. Det krever ommøblering og vi vil gjerne vite omtrent hvor mange som kommer, slik at vi kan sørge for at alle får en god plass. Derfor ber vi dere melde dere på i tlf. 41038348 (Jorun). Velkommen til det mange sier er den fineste høstkolleksjonen ever!

Rauma Ullvarefabrikk er inne i en hektisk byggeperiode, og ting er ikke lenger der de var. Heller ikke den tradisjonsrike strikkekafeen. Vi møtes i år i butikklokalet, der gjestene får se høstens nye kolleksjon og ellers få gode råd og tips fra Toril Bakke. Dette er et svært populært arrangement og i fjor måtte det hentes inn stoler og bord fra hele bygget. Rauma Husflidslag er takknemlig for at bedriften vil åpne dørene for strikkeglade selv midt i en slik hektisk periode. Tidspunktet er den 5. oktober. Se ellers annonsering i Åndalsnes Avis.

12 bueemner i ask ligger til tørk i Dalsbygda. Geir Aslaksen vil holde buekurs over 20 t, dvs. 1 lørdag og 2 onsdager. Oppstart vil bli annonsert i Åndalsnes Avis. Der vil du også få lese om knivkurset som holdes i januar. Lærer er den premierte knivmakeren Frode Misund fra Vestnes.

1. Vårtur. 2. juni kl. 1800. Vi avslutter vårhalvåret med tur til Norges eneste konfeksjonsmuseum på Tokle i Isfjorden. Det blir omvisning og grilling etterpå. Vi ordner med grill og kull, og dere tar med egen grillmat. Inngangsbilletten er kr. 70 pr person.

2. Martnan. Det blir ikke arrangement på Rådhuset i år på grunn av graving i sentrum. Derfor skal vi bare ha utlodning med salg på butikkene.

3. Barnegruppe. Vi vil prøve å starte ei barnegruppe og planlegger å sette igang 20 og 21. juni. Tema: «Gøy med symaskin» og «Gøy med garn» Vi ønsker i den forbindelse å lage en samling med strikkede ugler. (se bilde på Facebook-sida vår). Fint om noen kan strikke ei ugle til dekorasjon og inspirasjon. Er det noen som vil være med i juni, tar vi gjerne imot flere hjelpende hender.

4. Isfjordsdagen 11. juni. Rauma Husflidslag vil ha telt under Isfjordsdagen. Vi vil ha aktivitet for barn, tombola og salg av husflidsprodukter. Vi trenger mange tombolagevinster og håper at medlemmene kan hjelpe oss med det. Hvis dere har produkter dere vil selge, er vi behjelpelige med det. Ta kontakt med Lisbeth tlf: 41607668 eller Eva tlf: 45280442.

Onsdag 2. mars kl 1900 møtes vi i Husflidskjelleren på Åndalsnes Bedehus. Randi Hole holder foredrag om ull. Bevertning og utlodning følger.

Noen har kanskje arvet en vev, som de har lyst til å lære å bruke. Noen har kanskje gått på et vevkurs, men trenger restart. Eller har du kanskje rett og slett lyst til å lære deg et tradisjonshåndverk? Rauma Husflidslag har 10 flatvever og den beste vevlæreren i kommunen til din disposisjon. På vevkurset som starter i slutten av januar, kan Arnhild Engen for eksempel lære deg å lage møbelstoff som passer til ditt interiør. Eller kanskje du vil lage en duk, et skjerf, en løper eller et gyngestolteppe som ingen andre har maken til? Noen av vevene er ferdig oppsatt med renning som du bare kan veve videre på. Men du skal selvfølge også få lære hele prossessen fra a til å. En viktig del av kurset er det sosiale samværet. Studieleder sørger for noe å bite ti i pausene. Ellers får alle deltakerne utdelt nøkkel slik at de kan veve på egen hånd når det måtte passe.

På orienterinsmøtet  f.k. lørdag kl. 19 vil du få nærmere opplysninger om opplegget. Husflidslaget vil organisere kurset slik at innhold og tidspunkt passer best mulig for flest mulig.

Kalender

Nyheter

Lyst å strikke nye votter? Lyst å lære tvebandflette som du ser på den fine trondhjemsvotten (med hus) her? Rauma Husflidslag presenterer flere votteoppskrifter på åpent møte f.k. onsdag kl 1800 i Husflidskjelleren , Åndalsnes Bedehus: Gratis inngang, kaffe med noko attåt og et lite lotteri. alle hjertelig velkommen.

Vi syr og strikker dokkeklær på åpent møte i Husflidskjelleren onsdag 19.febr. kl 1800. Vi har mønster og modeller. Ta med stoff eller velg fra vårt lager. Ta gjerne med egen symaskin. Utlodning og enkel bevertning. Alle hjertelig velkommen.

irsdag 11. februar starter Rauma Husflidslag Heklegruppe en ÅPEN studiering i Overlay Crochet (Lag-på-lag-hekling) i Husflidskjelleren på Åndalsnes Bedehus.

Både nybegynnere og viderekomne er velkommen, og det er ikke noe krav om medlemskap i Norges Husflidslag. Vi møtes hver tirsdag kl 19.00 – 21.30 helt frem til sommeren. Er du interessert er det bare å komme og hekle med oss! Vi har noen oppskrifter men ta gjerne med egne om du har.

Første samling du blir med på er gratis, for å bli kjent med studieringen! Blir du med videre betaler du kr 50 per gang inkludert kaffe/te.

Kommunikasjonen rundt studieringen foregår i Facebookgruppen Rauma husflidslag: Heklegruppe. Meld deg gjerne inn!

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.